Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Cabanyal pot esdevenir un barri universitari

Dimecres passat, el Consell de Govern de la Universitat de València aprovà per unanimitat, la creació d’una comissió delegada que estudiarà mesures d’ajuda a la revitalització del barri del Cabanyal.

La comissió analitzarà què pot fer la Universitat pels veïns del barri. Segons el rector, el Cabanyal, per la seua proximitat als campus dels Tarongers i de Vera, pot convertir-se en un barri universitari, que compte amb facilitats per a l’habitatge d’estudiants de les universitats de València i Politècnica, així com per a la recepció d’Erasmus.

29/10/2010 01:42 Territori
La comissió estarà integrada pels degans de les facultats de Geografia i Història, Dret i Ciències Socials, així com per representants de l’Institut Universitari de Desenvolupament Local i del Departament d’Història de l’Art. També s’hi sumaran persones del Consell de Govern que han mostrat una especial sensibilitat pels problemes del barri, i per Josep Vicent Boira, professor de Geografia expert en el Cabanyal i veí del barri.

El debat en el Consell de Govern s’ha iniciat per l’estudiant Carlos Martínez, del grup A Contracorrent, qui havia presentat una proposta de manifest per a la defensa del patrimoni històric i artístic del Cabanyal. Martínez demanava un nou pronunciament de la Universitat sobre el pla urbanístic que preveu la prolongació de l’avinguda de Blasco Ibáñez i que ha provocat el rebuig “d’un sector de veïns del barri i de gent del món de la cultura”, però després d’un debat va acceptar la proposta del rector de no votar el manifest, sinó la creació de la comissió delegada.

Des de la Facultat de Dret, el degà, Salvador Montesinos, i el vicedegà, Jesús Estruch, havien considerat inoportuna la votació d’un nou manifest (la Universitat ja s’hi ha pronunciat en anteriors ocasions) en un moment en què el pla urbanístic de prolongació de Blasco Ibáñez es troba a l’espera d’una decisió per part del Tribunal Constitucional.

En el debat ha intervingut el professor Josep Vicent Boira, qui s’ha mostrat partidari d’imaginar projectes concrets “moure el capital humà de la Universitat” per tal de revitalitzar el barri i de deixar de banda l’estratègia dels pronunciaments públics, que “ha portat a una situació de bloqueig i conflicte” que no ha beneficiat els veïns. Boira ha qualificat la situació del Cabanyal com a preocupant, amb una pèrdua progressiva de població en les últimes dècades i amb unes taxes d’activitat econòmica per davall de la mitjana de la ciutat de València.El rector Esteban Morcillo demanarà la implicació de la Universitat Politècnica en els esforços per revitalitzar el Cabanyal. El rector ha afegit que, sense oblidar les limitacions econòmiques actuals de la institució, estudiarà les possibilitats de col·laborar en projectes concrets de millora del barri, des de l’extensió de noves tecnologies fins l’adequació d’habitatges per a estudiants.
 
Font: Pica'm
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid