Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Patrimoni
Una nova sentència dóna la raó a "Salvem el Cabanyal"

La lectura del auto del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) desmunta totes les tesis de l'Ajuntament de València  i els seus defensors

20/01/2012 Territori
Els tribunals tornen a oposar-se a la política de Barberà al Cabanyal. El TSJM avala la decisió del Ministeri de Cultura espanyol de paralitzar els enderrocaments al barri del Cabanyal-Canyamelar. Aquesta nova resolució surt en resposta a la demanda que va realitzar l'Ajuntament de València en febrer de 2010 per anul·lar l'ordre aprovat per Ángeles González Sinde, que va detenir el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del barri.

Segons la Plataforma "Defensem el Cabanyal", després de la detinguda lectura i estudi en profunditat de la interlocutòria del TSJM s’arriba a la conclusió del equivocats que estan els que assessoren jurídicament "al nostre govern municipal, ja que la interlocutòria desmunta una a una totes les argumentacions exposades a la Demanda d’Execució de Sentència de l’Ajuntament de València".

Així és que queda demostrat per l’alt tribunal, indica la plataforma, que per elaborar l’Ordre, es va seguir el procediment que marca el Reglament de la Llei de Patrimoni, i es van tenir en compte pel Ministeri de Cultura (es detallen la gran quantitat d’informes que es sol·licitar en fonaments de dret, punt segon, página15 de la interlocutòria. Entre ells un informe del Consell Superior d’Arquitectes d’Espanya que considera que l’aplicació del PEPRI comportaria l’espoli del BIC), una gran quantitat d’informes tècnics, de persones i organismes molt solvents en matèria de patrimoni artístic.

També volen remarcar que una vegada més que el Ministeri de Cultura va dictar l’Ordre no per fastiguejar a una administració local, sinó perquè l’hi havia ordenat el Tribunal Suprem, en confirmar la sentència del TSJ de Madrid i es va fer amb el màxim respecte a les institucions competents en Patrimoni i amb el màxim respecte a les lleis.

Davant d’aquesta sentèncial,  la Plataforma fa una nova crida al consens social i a que l’Administració Local convoque una reunió a totes les parts interessades en el desenvolupament del Cabanyal i de la ciutat de València per a replantejar d’una vegada per totes el futur del nostre barri.

Tenint en compte que amb el futur del barri  "ens juguem una part important, molt important, del futur de tota la ciutat i l’única forma de trobar una ràpida solució és que l’Administració municipal compte amb els veïns, amb els partits polítics a l’Ajuntament, altres forces socials i sindicals representatives de la ciutadania de València."

Segons la Plataforma, la fallida de les arques valencianes aconsellen ara més que mai "la via de la rehabilitació, perquè aquesta crea llocs de treball de forma immediata i moviment econòmic, al contrari que l’expropiació, que li costa diners a l’Ajuntament i retarda la solució."
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid