Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El GOB alerta sobre l'ampliació urbanística de Canyamel-Coves
27/12/2011 Territori
El Grup d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa Balear (GOB) considera que "una nova ampliació del sòl urbà permetrà encara més l’edificació desmesurada a Canyamel." Davant l'acord de l'ajuntament de Capdepera per "recepcionar" Canyamel-Coves que comportarà un nou creixement de la urbanització a la zona Canyamel el GOB ha fet una advertència sobre aquesta amenaça urbanística.

Tal i com assenyala la notícia de La Veu de Mallorca aquest acord municipal permetrà continuar l’edificació a un sector d’unes 15 hectàrees que encara disposa de prop del 50% de sòl vacant, que ara es podrà continuar poblant de grans xalets.

El GOB no entén com un municipi tan castigat per un urbanisme creixent continua prenent decisions que a suposen requalificar més sòl urbà, ara al sector 8 de Canyamel.

Per aquest motiu el GOB ha lamentat que “l’ajuntament no hagi volgut cercar una fórmula per rebaixar l’edificació a aquest indret.” En aquest sentit, consideren inadmissible que el municipi no hagi adaptat al Pla Territorial de Mallorca ni al POOT. Des del GOB consideren que el més raonable fóra “reclassificar-ne bona part a sòl rústic per intentar corregir l’impacte territorial.”

L'anomenat sector 8 està situat a una zona litoral, boscosa i amb pendent. El nou projecte urbanístic suposaria un impacte important per a tota la zona de Canyamel.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid