Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El GOB reclama el tancament progressiu de la central d'Es Murterar

Proposa una acció definitiva per fer front al canvi climàtic: un futur sense carbó

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha reclamat  a les administracions competents un pla per al tancament progressiu de la central tèrmica d'es Murterar (Alcúdia). El grup ecologista considera  que l'eliminació del carbó com a font d'energia és imprescindible per fer front al repte del canvi climàtic i apunten que amb l'arribada del gas natural i el cable elèctric es podria tancar es Murterar mantenint la potència instal·lada.

18/08/2010 17:28 Territori
"L'arribada del gas natural i la connexió elèctrica, haurien d'anar lligades a una planificació energètica per a la implantació efectiva de les energies renovables tenint en compte la realitat territorial insular, i un desenvolupament de tecnologies més eficients que possibilitin la generació d'energia elèctrica més propera als punts de consum" remarca el GOB.
 
La central, que fa trenta anys que es posà en funcionament i encara ara representa un 23% del parc de generació i produeix el 53% de l'energia elèctrica que es consumeix a les Illes, produeix energia a través de la combustió de carbó, que segons apunta des del GOB és el sistema de generació d'electricitat que més gasos d'efecte hivernacle produeix. De fet, el grup apunta que un 60% de les emissions de CO2 a l'atmosfera que es produeixen a les Illes provenen de l'activitat d'es Murterar.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid