Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EL GOB critica l'ús dels decrets llei per crear excepcions en la legislació urbanística

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) considera "de bojos" la dinàmica del Govern d'implementar excepcions urbanístiques a cop de decrets-llei amb l'excusa de la dinamització econòmica.
Per al GOB, en aquesta legislatura però s'ha posat de manifest un abús dels decret-lleis però sobretot fent un mal ús en favor de la desregulació urbanística, especialment pel sector turístic. "questes mesures creen precedents que ni els partits conservadors s'haurien atrevit a impulsar", afirma el grup ecologista.

16/06/2010 11:22 Territori
El primer dels decret-llei se va adaptar al seu objectiu estatutari: mesura cautelar i d’emergència, prèvia a la Llei de  mesures urgents en matèria d’espais naturals (de fet té un nom molt llarg): va suspendre transitòriament els projectes urbanístics que afectaven a determinats espais naturals. D’aleshores ençà els altres tres decrets-llei constitueixen un clar abús, segon el GOB.
 
Els ecologistes critiquen especialment el Decret Nadal i la nova llei que n'emana, coneguda ja com la "Llei Barceló". Ambdues normes permeten la legalització de places turístiques il·legals, però segons el GOB, la llei promoguda per la Conselleria de Turisme va "més enllà", i permet "la consolidació d'aberracions turístiques", i l'ampliació del 10% de la superfície construïda, legal o no; mesures que es consideren "més escandaloses" que les que preveia el decret Nadal.

El GOB també carrega contra el decret llei 1/2010 de 26 de març, que permet la construcció de noves urbanitzacions sense equipaments, i contra el "Decret Grimalt", que permet la declaració "d'interès autonòmic" a certes infraestructures, eximint-les dels tràmits ambientals, com les carreteres o altres tipus d'equipaments en sòl rústic.

Contra tot això, el grup ecologista proposa un altre tipus de mesures, de caire ambiental, oposades completament a la direcció que ha emprès el Govern, centrades en la protecció del medi ambient, la gestió dels espais naturals i l'aposta per un turisme sensibilitzat amb el medi ambient, i acusa l'executiu de mantenir l'economia en la línia "equivocada" que ha conduit el país a la crisi.

Per saber-ne més:

PROU D'EXCEPCIONS A LA NORMATIVA URBANÍSTICA; PROU D'URBANISME A LA CARTA. GOB

El GOB critica durament el Govern per afavorir l'urbanisme a la carta. Tribuna Mallorca

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid