Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Documental
Polítics, actors, escriptors, músics i històrics de l'independentisme donen suport al documental sobre Xirinacs

El projecte, que busca finançament a través de Verkami, supera els 11.000 euros i encara la recta final

01/08/2014 Notícies

Una trentena de personalitats catalanes han donat suport públicament al projecte de documental dedicat a recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs. Una proposta impulsada pel diari digital Llibertat.cat en col·laboració amb la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs i que realitzarà Zeba Produccions.

Entre els noms, tots ells destacats en els seus camps i provinents d'arreu dels Països Catalans, hi ha els representants polítics Josep Maria Terricabras i David Fernàndez, els actors Toni Albà i Quim Masferrer, l'escriptor Matthew Tree, el periodista Antonio Baños o l'economista Elisenda Paluzie.

A banda, hi ha destacats militants independentistes, alguns d'ells lluitadors històrics i companys de lluita de Lluís Maria Xirinacs i d'altres independentistes com l'exbatlle d'Arenys de Munt Josep Manel Ximenis o l'activista mallorquí Tomeu Martí. Finalment, diversos músics i cantautors també han volgut donar suport al fet que es dediqui un documental a Xirinacs, com ara Xavi Sarrià, Cesk Freixas, Feliu Ventura o Francesc Ribera “Titot”.

Recta final

La campanya de micromecenatge que ha de permetre fer realitat XIRINACS, el documental, encara la seva recta final. Quan només queden 8 dies per a fer aportacions, el projecte porta recaptats més d'11.000 euros.

El pressupost per a la realització del documental està comptabilitzat en 20.000 euros, 12.000 dels quals es demanen a través de Verkami a canvi d'un ampli ventall de recompenses que inclouen l'enviament del DVD del documental.

Entre les compensacions també hi ha lots de llibres de Xirinacs, una samarreta amb una cita de l'activista, el documental sobre l'Operació Garzón o una plaça al curs d'introducció al model filosòfic de Xirinacs, entre altres. Una de les recompenses especials és una visita guiada al Pla de Can Pegot -al lloc on va morir Xirinacs- que s'ofereix als mecenes i que es realitzarà aquest diumenge 3 d'agost en el marc del III Aplec Xirinacs.

Llistat de suports

Toni Albà, actor

Matthew Tree, escriptor

Quim Masferrer, actor

Josep Maria Terricabras, professor universitari i filòsof

David Fernàndez, periodista

Antonio Baños, periodista

Elisenda Paluzie, economista

Carles Castellanos, professor i militant independentista

Carles Benítez, documentalista i militant independentista

Aleix Renyé, periodista i militant independentista

Àlvar Valls, escriptor militant independentista

Carles Sastre, sindicalista i històric militant independentista

Agustí Barrera, historiador i històric militant independentista

Toni Infante, militant independentista

Núria Roig, coordinadora de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs

Tomeu Martí, activista mallorquí

Josep Manel Ximenis, exalcalde d'Arenys de Munt

Ramon Piqué, professor, membre de l'associació Memòria contra la Tortura

Marcel Casellas, músic

Francesc Ribera “Titot”, cantant

Xavi Sarrià, cantant i escriptor

Feliu Ventura, cantautor

Cesk Freixas, cantautor

Pau Alabajos, cantautor

Meritxell Gené, cantautora

Jordi Montañez, cantautor

Andreu Valor, cantautor

Fes ara la teva aportació i ajuda a fer realitat XIRINACS, el documental

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid