Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"El mallorquí, el català de Mallorca, és una riquesa que no estem disposats a perdre"

Contra la política lingüicida del govern balear, resistència. "Mai s'havia anat tan lluny i estan forçant el nostre poble a desobeir la llei per poder viure amb normalitat en la nostra llengua. El català no havia estat mai tan perseguit a Mallorca d'ençà de la mort del dictador Francisco Franco".

És la denúncia que fa Endavant de Mallorca, que ha decidit endegar la campanya "Tenim la paraula: a Mallorca en català", per tal de combatre "la inèdita persecució política que està patint el català per part de les institucions públiques de Mallorca i de les Illes Balears".

27/09/2011 10:33 Llengua
campanyacatmallorcaL'organització recalca que a les Illes "tant el castellà com qualsevol altre idioma es viu amb normalitat junt a la parla pròpia de l'illa, el català", de manera que considera que les agressions que està patint la llengua estan dirigides des de Madrid però s'executen des del govern balear, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

D'aquesta manera, amb la campanya pretenen animar la població illenca perquè segueixi parlant amb normalitat i practiqui la insubmissió sobre qualsevol ordenança, decret o llei que vagi en contra la llengua. Així mateix, fan una crida a defensar fins al final la presència del català dins l'administració pública, exigint-lo com a requisit i no com a mèrit i animen els treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca a seguir emetent fins al darrer dia i als d'IB3 a seguir fent una programació íntegrament en català.

D'altra banda, també demana a mestres i alumnes que defensin la mínima presència del català a les aules i alhora defensa la Llei de Normalització Lingüística, aprovada el 1986.

 

{youtube}2VCt6mEuINc{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Mallorca crea una plataforma d'entitats per defensar la continuïtat de la ràdio i TV públiques 

Endavant Mallorca contesta als "atacs" de Bauzà contra la llengua a IB3

El PP balear modificarà també la Llei de normalització lingüística

L’OCB es congratula de la sentència a favor del requisit lingüístic per accedir a la funció pública 

Més de 200 persones es manifesten a Palma per exigir que el català sigui un requisit 

Mobilització a Palma dels estudiants de magisteri per exigir que el català sigui un requisit

El govern balear suprimeix els ajuts a la premsa en català  

Els funcionaris de les Illes Balears no hauran de saber català 

El PP clausura la primera emissora pública de l'Estat, a Mallorca i en català 

El tancament de Ràdio TV de Mallorca, un atac a pluralitat i a la llibertat d'expressió

El Grup Barnils es presenta a Mallorca en el marc de l'amenaça de tancament de RTVM 

Entitats mallorquines rebutgen el possible tancament de Ràdio Televisió de Mallorca 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid