Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Endavant Mallorca contesta als "atacs" de Bauzà contra la llengua a IB3

Endavant (OSAN) Mallorca rebutja, a través d'un comunicat,  les darreres declaracions efectuades pel senyor Jose Ramón Bauzà en referència al model lingüístic que seguiran la ràdio i televisió publiques de les illes (IB3). Considera que "és un nou atac frontal a la nostra llengua, el català"
 
Per a la formació independentista, "després d’anunciar el tanament per motius estrictament polítics de RTVM i quedar impune, el Govern del PP decideix ara que la televisió autonòmica ha de reservar espais per emetre només en castellà. L'estratègia del Partit Popular a les Illes i del seu president en particular, passa per introduir un model lingüístic falsament bilingüe a l'Administració Pública, a l'educació i ara també als mitjans de comunicació".

26/09/2011 02:05 Llengua

Endavant considera que "són aquests els tres pilars imprescindibles perquè es doni una situació de normalització d'una llengua en un territori, i per això són l'objectiu a dinamitar per part de l'ultradreta espanyolista des que va accedir al poder, les passades eleccions. Seguint la línia del PP valencià d'imposicions i agressions contínues a la llengua i a la cultura pròpies, Bauzà vol fer créixer un sentiment anti-catalanista que no ens és propi a les illes, ans al contrari: som mallorquins i mallorquines i la llengua que parlam és el català".

I és que segons la formació independentista, la unitat de la llengua és tan indiscutible com ho és el fet que la llengua vehicular a les nostres escoles, administracions, ràdios i televisions no ha de ser una llengua que no sigui la nostra. Defensam per tant el dret a viure, estudiar i treballar en català a les nostres illes. 

Tot i axí, Per a Endavant "la lluita és al carrer i encoratjam al conjunt de la societat, a la comunitat educativa i als professionals de la informació a dir un rotund 'No' a les polítiques antidemocràtiques i espanyolistes del senyor Bauzá. Perquè davant dels intents de reduir-la a un reducte folklòric, davant les imposicions, la nostra aposta és clara: Ni un pas enrere en la defensa de la nostra llengua: A Mallorca en català!"

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid