Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ponent celebrarà una Diada "des de l'esquerra"

Ponent celebrarà la Diada Nacional sota el lema "Pels drets nacionals i socials. Independència per als Països Catalans", amb la intenció no tan sols de reivindicar la independència política per a tota la nació, sinó també fent èmfasi en la necessitat de fer-ho des de l'esquerra.
 
Ho han explicat aquest matí la CUP, l'Assemblea de Joves (AJLL) i Maulets, que han presentat els actes de l'esquerra independentista de Ponent amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya en aquestes comarques i a la ciutat de Lleida, en la que és la 16a edició.

07/09/2011 09:53 Política
 Segons han precisat, la lluita contra les retallades socials que impulsa el govern de la Generalitat i la necessitat d'aturar-les i defensar el sector públic serà l'eix principal sobre el que bascularan els actes, amb xerrades prèvies a les ciutats de Tàrrega i Balaguer, que desembocaran en l'acte central a Lleida de l'11 al matí.

lleidadiada2L'acte central comptarà amb la tradicional manifestació amb sortida a la plaça Paeria a les 12 del migdia, on es comptarà amb la presència de diversos grups de cultura popular per animar-la, així com un acte polític posterior a l'Avinguda Blondel a les 12,45h i que es clourà amb actuacions musicals diverses i un dinar popular que se celebra per primera vegada. Així doncs, els portaveus han animat el conjunt de la ciutadania a participar en uns actes cívics i alhora combatius que estan consolidats, reuneixen cada cop més gent i sobre els quals pivota la celebració de la Diada a la ciutat i a Ponent.

Aquest any, els actes aniran precedits de l'ofrena que l'esquerra independentista durà a terme a l'edifici del Roser a les 10,30h. En aquest sentit, la portaveu de la CUP Mariona Lladonosa ha insistit en que "Àngel Ros i el PSC insisteixen en buidar d'ofrenes el Roser i traslladar els actes a la Seu Vella, tot i eliminant l'espai del Roser com a indret preferent de memòria de la ciutat". Així mateix, Lladonosa ha insistit en la necessitat de que siguin les pròpies entitats i el teixit associatiu de la ciutat els "que no deixin caure en l'oblit el que el Roser representa i els ha animat a celebrar les ofrenes en aquest indret i no fer seguidisme d'aquells qui el volen desnaturalitzat, privatitzat i elitista".

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid