Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Consulta
La CUP de Monistrol de Calders rep el suport de la població amb el 80% del vots

Ha obtingut 146 vots favorables, de les 183 que han participat en la consulta. Només 9 vots han donat suport a l'opció d'un govern del PDC+MDI(propers a ERC), 23 per altres combinacions de govern i 5 persones han votat en blanc.

18/09/2016 Política

La CUP de Monistrol de Calders hauria de continuar al govern municipal, segons la consulta realitzada avui a la població, ja que ha obtingut el suport de 146 vots. Si tenim en compte, que en les passades eleccions municipals celebrades en totes les garanties va obtenir 193 vots. La participació, en un percentatge del 37% ha estat superior a la registrada el 9N, que es va situar en un 30,7%.

A més a més, cal remarcar, que l'actual govern municipal havia desaconsellat l'exercici del vot, i que molts veïns han manifestat que si el resultat no era vinculant, no valia la pena anar a votar. Tot i així, la formació ha valorat la jornada participativa "d'èxit rotund". Això sí, puntualitzant "que tothom hauria de fer una anàlisi aprofundida d'aquests resultats i actuar en conseqüència. Almenys és el que farem des de la CUP".

En aquesta línia, l'exalcade Ramon Vancells ha manifestat a ElSetmanari.cat que la formació faria una valoració en profunditat dels resultats durant la setmana entrant, però ha avançat que la CUP interpretava favorablement els resultats ja que significaven un total de 169 vots (146 a favor de la CUP i els 23 d’Altres) “en contra de la moció de censura de CDC i ERC”.

Segons l'esmetat mitjà,Vancells ha estat present durant tota la jornada a la placeta de davant l’Ajuntament, on hi havia l’única mesa electoral del poble, i ha lamentat que la consulta s’hagués fet “en precari, sense el suport de les institucions, perquè això implica un major esforç dels ciutadans i disminueix la participació”. “Una consulta popular on es demana què vol la gent sempre és un avenç democràtic”, va defensar Vancells.

La formació també ha qualificat la jornada d'avui d'històrica oer a la població, ja que ha estat cridada a les urnes per la CUP (en una crida a la participació que no duia implícita cap indicació de vot concret), en una jornada de participació en què no s'ha pogut disposar ni del padró municipal ni del cens electoral, però en la qual l'organització ha pres les mesures necessàries perquè només poguessin votar els empadronats al poble, 183 persones han volgut manifestar què en pensen, del govern municipal.

Votació festiva
La consulta s'ha desenvolupat en un ambient festiu i familiar. Els electors s'han acostat esglaonadament a la mesa des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre. S'han fet cinc torns de voluntaris que es rellevaven a la mesa cada dues hores i mitja.

La CUP ha organitzat diverses activitats lúdiques per ambientar la consulta: des d’una lectura de poesia a un espectacle per als més petits, passant per un concert de violoncel o una xocolatada popular. A primera hora de la tarda ja havien votat 140 persones. Segons alguns dels voluntaris, l’hora més animada ha estat a migdia.

Un dels veïns que ha votat a la consulta, Sebastià Argelaguer, ha criticat que “els polítics s’omplen la boca defensant el dret a decidir però després es fan enrere quan veuen que els perilla el poder”.

Francesc Comas, un altre dels votants, ha apuntat que la moció de censura s’havia produït perquè CDC i MDI es queixaven que la gent del poble “sabia més coses que ells”. “La CUP va obrir les portes a la col·laboració quan va agafar l’alcaldia, però ells van decidir quedar -ne al marge”, va afegir Comas.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid