Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP de Monistrol de Calders es reuneix amb l'actual govern municipal per tal d'explicar-los la consulta popular

La formació ha organitzat l’acte per aquest diumenge, en què preguntarà als ciutadans de Monistrol de Calders quina formació prefereixen que governi, la de CUP en minoria o l’actual de CDC amb ERC

14/09/2016 Política

Avui es reuneix del Grup Municipal de la CUP - Poble Actiu amb l'actual govern municipal de Monistrol de Calders per tal d'explicar-los la consulta popular que farem diumenge al poble, segons apunta la formació en el facebook.

La CUP de Monistrol de Calders, que fins fa dos mesos governava el municipi en minoria, confia que la consulta popular que se celebrarà aquest diumenge serveixi per aclarir si la formació política encara compta amb el suport majoritari dels monistrolencs o si la gent prefereix realment el govern actual, format per una coalició de CDC i MDI –Monistrol Democràtica Independent, grup vinculat a ERC, segons informa elsetmanari.cat

Segons ha pogut saber l'esmentat diari diari, l'actual govern municipal, però, remarca que “més que una consulta és un acte de partit i no té cap validesa legal; per tant, siguin quins siguin els resultats, haurem d’esperar a les properes eleccions”.

L’actual alcaldessa, Sílvia Pérez (CDC), va rellevar Ramon Vancells (CUP) a principis del passat mes de juliol després que convergents i republicans s’unissin per presentar i aprovar en un ple extraordinari una moció de censura contra la CUP, que des de les passades eleccions municipals havia governat en minoria –amb tres regidors, mentre que CDC i ERC en sumaven quatre però fins aquell moment s’havien negat a aliar-se.

La CUP ha fet públic aquest dimarts un comunicat on recorda que en la seva investidura es va comprometre a revalidar la confiança en el seu govern el mes de setembre i carrega contra la moció de censura de CDC i ERC perquè “diu molt poc de la qualitat democràtica de les persones que encapçalen aquests partits a Monistrol i genera molts dubtes i frustració a bona part de la gent del poble”.

Vancells, per la seva banda, assegura que l’objectiu principal de la consulta és veure si la moció de censura estava “realment justificada, però creiem que no era la manera de procedir ja que és un recurs que sempre té repercussions molt bèsties per a les institucions”. L’exalcalde reitera que “si els resultats de la consulta ens són favorables, serem molt poc col·laboradors amb un govern que s’haurà demostrat que és il·legítim”.

Pérez, per la seva banda, insisteix que la consulta no tindrà cap validesa legal i que “sigui quin sigui el resultat, tot i que evidentment el tindrem en compte, seguirem treballant per millorar el nostre govern fins a les properes eleccions municipals”.

Tot a punt per diumenge

El comunicat de la CUP assegura que “la consulta es durà a terme amb la màxima rigorositat possible, tenint en compte que no es disposarà de la maquinària institucional que facilitaria les coses”. És per aquest motiu que l’organització compta amb l’assessorament i la supervisió de “tècnics experts en processos electorals, amb experiència internacional”, segons el comunicat.

La consulta popular es durà a aquest diumenge a l’aire lliure, amb una única mesa electoral que s’ubicarà davant de l’Ajuntament. Es faran cinc torns de dues hores cadascun, amb tres voluntaris per torn. Podran votar –fins les 8 del vespre, quan es farà el recompte– tots els majors d’edat que presentin un certificat d’empadronament de Monistrol o el seu DNI si hi consta una adreça física del poble.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid