Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La diputada Anna Gabriel dóna suport a la consulta impulsada per la CUP a Monistrol de Calders

Lamenten que els dos partits que ara governen el municipi no hagin donat suport a la celebració de la consulta.

17/09/2016 Política

La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha estat aquest divendres a Monistrol de Calders per donar suport a la consulta popular que s’hi farà aquest diumenge. L’acte arriba dos mesos després que una moció de censura presentada per Convergència Democràtica de Catalunya i Monistrol Democràtica Independent –grup vinculat a ERC– fes fora del govern Ramon Vancells com a alcalde i els altres dos regidors de la CUP, segons ha informat ElSetmanari.cat

Els tres membres de la CUP governaven en minoria des de les darreres eleccions, mentre que CDC i ERC sumaven quatre regidors en total. Sílvia Sánchez, de CDC, va agafar el relleu a l’alcaldia a Vancells. Aquesta setmana ha declarat que el seu partit no participarà a l’acte de diumenge, ja que “és només un acte de partit i no una consulta amb cap tipus de validesa legal”.

Gabriel, per la seva banda, ha lamentat que els dos partits que ara governen el municipi no hagin donat suport a la celebració de la consulta. La diputada ha afirmat que “allò que impulsa la CUP a nivell local inquieta i fa por perquè toca privilegis i canvia polítiques que estan molt instaurades; negar la consulta no és negar res a la CUP, sinó negar el dret a què s’expressi la gent”.

Vancells ha reiterat que el seu partit, que va quedar a només un vot de la majoria a les passades eleccions, ha convocat la consulta popular per copsar l’opinió de la ciutadania i “veure si seguim tenint el mateix suport que en aquell moment”. L’exalcalde ha considerat que la consulta de diumenge “serà una còpia del 9-N” en relació al sistema que es farà servir i que, per tant, no veu cap motiu perquè CDC i ERC no hi participin “si en el seu moment van beneir la consulta”.

Vancells ha volgut mostrar el seu malestar pel fet que “el procés s’hagi hagut d’organitzar en precari per no comptar amb el suport del consistori”. En paraules seves, això implicarà “un sobreesforç als veïns de Monistrol”.

Gabriel, qui també s'ha mostrat molt crítica amb les dues formacions que van liderar la moció de censura contra el govern, ha dit que "és inaudit que un partit polític d’un règim democràtic convidi a la gent a no expressar-se a les urnes”. La diputada ha avalat la tesi de la CUP de Monistrol, que considera que “no hi havia prou raons de pes a nivell local per organitzar la moció de censura i que, per tant, al darrere hi havia motius de política nacional com la no aprovació dels pressupostos al Parlament per part de la nostra formació”.

La consulta es farà diumenge entre les 9 del matí i les 8 del vespre, davant l’Ajuntament. La pregunta que hauran de respondre els monistrolencs és ’Quin és el govern que prefereixes per a Monistrol?”, amb tres respostes possibles: ’CUP’, ’CDC+MDI’ o ’Altres’.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid