Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moció de censura
Protesta veïnal a Monistrol de Calders davant el debat de la moció de censura contra la CUP

L'equip de govern municipal té la intenció de mantenir la consulta ciutadana pel proper setembre encara que prosperi la moció de censura que CDC i ERC han presentat

09/07/2016 Política

A les 12h tindrà lloc el ple a l'Ajuntament de Monistrol de Calders on debatrà la moció de censura contra l'alcalde de la CUP Ramon Vancells i, en paral·lel, un acte de protesta d'una part important del veïnat. La població ha fet casserolades i ha penjant pancartes per tot el poble en contra de la moció i a favor que els deixin votar per ratificar la feina de l'equip municipal de la CUP. La consulta popular va ser un compromís de la formació va assumir durant la investidura després que guanyés per un vot a les dues forces de l'oposició. Per l'alcalde, només l'enduriment del discurs convergent en l'àmbit nacional, explica la presentació de la moció de censura abans de la consulta popular que la CUP plantejava pel setembre.

Ramon Vancells va explicar dimecres passat en roda de premsa que la CUP ha proposat a CDC i a MDI-ERC avançar la consulta a aquest mes de setembre a canvi de retirar la moció de censura. Tot i així, aquesta es durà a terme, ja que la moció es debatrà avui

L'alcalde acompanyat en tot moment del altres dos regidors del govern monistrolenc Alba Baró i Gustau Erill i de la diputada de la CUP-CC Pilar Castillejo, va  afirmar «La CUP entenem que hi ha una diferència abismal entre la qualitat democràtica d'una consulta i d'una moció de censura» i va afegir «No trobem raons de pes a nivell local que justifiquin una moció de censura, volem demanar que no es traslladi el debat nacional a l'àmbit local». Una conjuntura nacional que ha estat utilitzada per Vancells en diverses ocasions per explicar que només un any després de les eleccions es faci un pacte que durant la investidura es va descartar.

A les passades eleccions municipals la CUP es va quedar a només un vot de la majoria absoluta. En aquell moment els grups de l'oposició van valorar que la ciutadania de Monistrol havia votat canvi i van possibilitat la formació d'un govern en minoria de la CUP. Un any després arriba un moció de censura precedida d'una forta polèmica on, fins i tot, l'anterior alcalde convergent, Matias Ponsa, s'hi ha mostrat en contra afirmant que les mocions de censura són per situacions excepcionals i no per les petites friccions que hi pot haver en qualsevol ajuntament entre govern i oposició. De fet la CUP ha utilitzat també en diverses ocasions l'argument de l'ús excepcional d'un instrument com ho és la moció de censura i només justificable quan un ajuntament va pel pedregar.

La polèmica moció de censura també s'ha fet notar als carrers de Monistrol on nombroses pancartes reclamen poder decidir en una consulta popular quin ha de ser el futur govern municipal. Una tensió que no ha passat de llarg tampoc de la roda de premsa on s'han pogut intercanviar opinions entre molts dels assistents i la futura alcaldessa (si no fa marxa enrere la moció de censura) recriminant-li que l'únic que li interessa és la cadira. Així mateix se li ha demanat sobre la possibilitat de retirar la moció de censura a canvi d'avançar la consulta. Una proposta que ha estat descartada al·ludint que no són ells (en referència a CDC i MDI-ERC) qui l'han proposat. Està previst que avui i fins al Ple de dissabte, quan es debatrà la moció, es faci una casserolada reivindicativa i que el mateix dissabte es produeixi una concentració davant del consistori durant la celebració del Ple.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid