Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Símbols feixistes
La CUP reclama que es retiri una escultura de Samaranch i l'equipament amb el seu nom

Josep Garganté ha mostrat la paradoxa que al mateix equipament es recordin les truncades Olimpíades Populars de 1936 i, a la vegada, es mantingui el nom de l’equipament en què figura Joan Antoni Samaranch

22/07/2016 Política

El Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona preguntarà avui al govern al ple de l'ajuntament de Barcelona si té previst retirar l'escultura que existeix en honor a l'exfalangista Joan Antoni Samaranch. Aquesta escultura es manté a l'Ajuntament actualment. Per altra banda, també han reclamat que s'elimini el nom de Samaranch del Museu Olímpic i de l'Esport.

El regidor per la CUP-Capgirem, Josep Garganté, ha declarat que és “paradoxal” que el Museu Olímpic i de l’Esport promocionés una xerrada sobre les olimpíades populars de 1936, i que per altra banda es mantingui el nom de l’equipament en què figura Joan Antoni Samaranch.

BTV.cat recull les declaracions de Garganté, que ha recordat els càrrecs de Samarach durant la dictadura de Franco i el fet que “ell es definia franquista”. Demà la CUP preguntarà al govern si pensa mantenir el nom del museu i l’escultura que hi ha a l’Ajuntament o bé fer algun canvi “en pro de la recuperació de la memòria històrica de la ciutat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid