Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Barcelona
Més de 1.500 persones signen per demanar que no es dediqui un carrer a Samaranch

Xavier Trias ha defensat la decisió afirmant que el falanguista ha estat la persona "més important d'aquests últims cinquanta anys" a la capital catalana

08/09/2013 Política

Unes 1.640 persones han signat una petició a la xarxa perquè no es dediqui una avinguda al falangista i responsable del Comitè Internacional Olímpic (COI) Juan Antonio Samaranch, una proposta que el PP va portar al ple de l'Ajuntament de Barcelona i que l'alcalde, Xavier Trias (CiU), va acceptar.

Les signatures, recollides a a través de la plataforma digital Change.org, subscriuen un text que demana a l'Ajuntament de Barcelona que faci marxa enrere i no dediqui el nom d'una avinguda de Montjuïc "a una persona que va col·laborar amb el règim franquista".

"Independentement de la seva aportació a la ciutat de Barcelona amb els Jocs Olímpics de 1992, la seva història segueix tacada de negre pel seu passat franquista, recolzant a un règim totalitari que va castigar la llengua, les tradicions i la cultura catalanes", defensa l'escrit.

Tot i el malestar que la decisió va aixecar, Trias va defensar la decisió. ''Té lògica que Joan Antoni Samaranch, que és la persona probablement més important d'aquests últims cinquanta anys que ha tingut aquesta ciutat, es mereix un carrer per a la nostra ciutat", va afirmar dilluns en declaracions a Rac1.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid