Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#TornemalBanc
Centenars de persones intenten recuperar el Banc Expropiat

Cap a les 22 h, els Mossos d'Esquadra han retirat el cordó policial que durant tot el dia blindava el perímetre del local i vora un centenar de persones s'hi han assegut al voltant per fer-hi una assemblea. Així ha finalitzat, una jornada de mobilitzacions a Gràcia per intentar recuperar el Banc Expropiat.

30/05/2016 Drets i Llibertats

A les 10 del matí d'aquest diumenge, començaven les mobilitzacions a la vila de Gràcia per protestar pel desallotjament del Banc Expropiat i per intentar recuperar-lo. Tot i així, l'immoble, s'ha trobat rodejat, per un ampli dispositiu de sis furgonetes ARRO dels Mossos d'Esquadra. 

Inicialment la protesta s'ha canalitzat per quatre carrers que donen accés al banc amb la intenció d'encerclar a la policia, sota els crits de "policia fora del barri". Alguns manifestants han llançat farina, ous i aigua a la policia. En aquells moments es quan hi ha hagut una carrega del Mossos que saldat amb alguns ferits, una quinzena de manifestants (entre ells el regidor de la CUP, Josep Garganté tal com ho ha manifestat al seu compte de Twitter) i uns 7 policies. A continuació hi hagut una treva de la protesta. 

A la tarda hi ha hagut un marxa, que ha sortit de la plaça de la Revolució en direcció a la plaça de Rovira i Trias, s’hi han sumat veïns repicant cassoles des dels balcons.  La manifestació ha arribat a la plaça de Rovira i Trias cap a les 19h i s'ha donat per acabada la protestat. Tot i així, un grup de persones s’ha tornat a concentrar davant del Banc Expropiat, fins que els Mossos s’han retirat, moment que han aprofitat per seure al voltant de l’espai i fer una assemblea.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid