Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Banc Expropiat
Aldarulls a la Vila de Gràcia en protesta pel desallotjament del Banc Expropiat

Una protesta contra el desallotjament iniciada a plaça de la Revolució aquest vespre ha estat dissolta pels antiavalots de la policia autonòmica, mentre es produïen diversos aldarulls com trencadisses, motociclets i un cotxe tombats i l'incendi d'una vehicle de neteja

23/05/2016 Res-pública

Un miler llarg de de persones s'han manifestat a la Vila de Gràcia contra el desallotjament aquest matí del Banc Expropiat de Travessera de Gràcia 181, ocupat per una associació de persones de fa 5 anys i que mantenia un ús social i cultural, entre els quals una botiga alternativa de roba de segona mà.

Un dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha desallotjat cap a les 9.30 hores d'avui el Banc Expropiat de Travessera de Gràcia, en compliment d'una resolució judicial. El desallotjament s'ha portat a terme durant tot el dia, fins les set de la tarda. A l'interior del local han romàs dues persones tancades dins una càmera cuirassada lligades a bidons de ciment, per fer front al desallotjament.

Com a rebuig a aquest desallotjament, la plaça de la Revolució aquest vespre s'havia convocat una concentració, que ha anat seguida de la intervenció dels antiavalots de la policia autonòmica i diversos aldarulls (trencadissa, motociclets i com a mínim un cotxe tombat i l'incendi d'una vehicle de neteja). Durant el dia unes desenes de persones han protestat prop del Banc Expropiat acordonat pel la policia, amb una pancarta amb el text "El banc expropiat es queda a Gràcia."

Les càrregues dels antiavalots de la policia autonòmica ha provocats diversos ferits, sobretot a causa de projectils FOAM disparats contra els manifestants.

 "Un tema entre privats", el posicionament d'Ada Colau

Diversos mitjans s'han fet ressò del posicionament delicat de l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau davant el desallotjaemnt; l'antiga líder de la PAH ha justificat que es tracta "d'un tema entre privats que s'ha resolt jurídicament." En aquest sentit, també ha explicat que s'havia rebutjat una "mediació municipal" amb els dinamitzadors de l'espai.

Avui també s'ha recordat el fet que l'Ajuntament governat per Colau fer-se càrrec durant uns mesos el lloguer del local, per tal d'oferir una solució a una situació delicada. Ada Colau, però, ha volgut deixar clar que la mesura de pagar el lloguer de l'espai provenia del govern anterior de Xavier Trias "per intentar tranquil·litzar la situació en període electoral".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid