Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CORRUPCIÓ
La CUP denuncia els sous dels alts càrrecs de TMB

El regidor de la CUP Josep Garganté fa públiques les retribucions de diversos alts càrrecs (la majoria provinents del PSC i ICV).

24/02/2016 Res-pública

Josep Garganté, que és regidor de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona i membre de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a Autobusos de Barcelona, va fer públic en una roda premsa que l'anterior vicepresident de TMB, Dídac Pestaña (exalcalde del PSC de Gavà) cobrava 161.000 euros a l'any, i que els propers a ICV; Enrique Cañas, conseller delegat 105.000 i  l'adjunt del conseller delegat, Pau Noi, 60.000. Dídac Pestaña va ser substituït per Antonio Poveda, exalcalde del PSC de Sant Joan Despí.

També són de l'òrbita del PSC el director de màrqueting  Joaquim Balsera (també exalcalde de Gavà per Partit dels Socialistes de Catalunya) i el "tècnic jurídic" Miguel Ángel Martín, exalt càrrec de l'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Metropolità del Taxi que com ha recordat Garganté va haver de dimitir de diversos càrrecs després de dir que la periodista Mònica Terribas era una "mal follada".

Segons va publicar fa uns mesos el sindicat COS, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) paga 34,4 milions d'euros anuals en sous que no estan regulats pel conveni laboral de l'ens públic. El punt més alt de la piràmide  salarial l'integren els 25 membres del consell de direcció de les dues empreses que conformen TMB: la del metro i la dels autobusos de Barcelona, que tenen ingressos que volten els 110.000 euros anuals, incloent sou i complements salarials. Immediatament per sota hi ha 50 directors de serveis que cobren 100.000 euros. El tercer nivell inclou 184 ”responsables d'unitat i responsables tècnics de cadascun dels àmbits organitzatius de TMB”, que cobren 65.000 euros. Després vénen 280 “tècnics responsables, tècnics especialitzats, coordinadors i caps de grup”, que reben entre 45.000 i 49.000 euros i uns altres 32 empleats qualificats com a “tècnics, personal de secretaria de direcció de cadascun dels àmbits organitzatius” amb ingressos d'entre 41.000 i 47.000 euros. En total, són 571 persones, un 8% de la plantilla, que el 2012, l'últim any del qual hi ha dades oficials, estava integrada per 7.163 empleats. Els 34,4 milions en sous no regulats constitueixen un 10% de la massa salarial: en el pressupost del 2012, de nou l'últim de què es disposa, la partida de personal va ser de 345 milions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid