Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
La CUP Capgirem Barcelona exigeix la rectificació de les declaracions de Colau en relació a TMB

La CUP Capgirem Barcelona exigeix la rectificació de les declaracions de Colau en relació a TMB

08/02/2016 Laboral

Avui, l’Alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista de Catalunya Ràdio parlant del conflicte laboral al Metro de TMB ha dit: "Tothom sap que convocar una vaga és incompatible amb una taula de negociació". “Que s’aixequi la vaga per reprendre aquestes negociacions”. Davant d'aquestes declaracions, la CUP Capgirem Barcelona ha exigit una rectificació immediata i pública de l'alcaldessa i li demana que demà obri els canals de negociació tant a Metro com a Bus.

Paral·lament, la formació ha denunciat que la Presidència de TMB, tant en el cas de Metro com en el de Bus, ha tancat la porta a la negociació, desconvocant demà als sindicats del subterrani i negant-se a negociar amb els sindicats convocants d’aturades en el de superfície avui.

"Aquesta lògica empresarial de tancar-se en banda en un conflicte laboral quan els treballadors i treballadores convoquen vagues mostra la cara més rància de l’Ajuntament, un xantatge que no és nou i que tots els anteriors governs han utilitzat" ha assenyalat la formació

Ha afegit que "desafortunadament per aquest i pels anteriors governs, la prepotència de l’Ajuntament i TMB no hauria de fer oblidar a ningú que la vaga és l’eina que tenim els treballadors i treballadores per negociar les condicions de treball quan la Direcció no mou fitxa".

A tot això, la CUP Capgirem Barcelona ha recordat que, "les vagues s’han utilitzat abans i sempre s’ha acabat negociant. Aquest tipus d’expressions de l’Alcaldessa són una mostra de feblesa, una manca de coneixement sobre el dret a vaga i una visió molt curt-terminista"

Ara bé precisa que, "en el cas de l’Alcaldessa actual és més preocupant tenint en compte el seu passat d’activista social. Hauria de recordar quan amb altres companys i companyes ocupaven seus de caixes i bancs per reequilibrar les forces entre la gent i els bancs en relació als desnonaments, la primera resposta de la Direcció dels bancs era que per negociar havien d’abandonar les seus bancaries"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid