Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transports públics
La CUP Capgirem Barcelona amb els treballadors de Bus i Metro de TMB

Denuncia que tant l’Alcaldessa com la Presidenta de TMB han faltat a la veritat en la seva roda de premsa

21/02/2016 Drets i Llibertats
Autobusos i metro de TMB mantenen la vaga coincidint amb el MWC Autobús de TMB | Autor: Arxiu

La CUP Capgirem Barcelona ha manifestat el seu suport amb els treballadors de Bus i Metro de TMB en la seva legitima lluita per aconseguir millores laborals i en el transport públic.

La formació també ha denunciat que tant l'Alcaldessa, Ada Colau com la Presidenta de TMB, Mercedes Vidal, han faltat a la veritat en la roda de premsa d'aquest migdia quan "han afirmat que la Direcció sempre ha tingut voluntat de negociar".

Sobre aquest punt, la formació ha explicat que "que des d’octubre que hi ha reunions a Metro, algunes suspeses per la Direcció. La setmana passada quan van ser citades les parts a Departament de Treball, el Comitè de vaga de Metro va mostrar la seva disposició a seguir negociant divendres, dissabte, diumenge i dilluns. La Direcció no va voler reunir-se fins dimarts d’aquesta setmana i després han vingut les preses ja conegudes. Busquen culpabilitzar als treballadors i treballadores".

En el cas d’Autobusos directament, la formació ha puntualitzat que la Direcció s’ha negat a seure’s amb el Comitè de vaga d’autobusos. "La culpabilitat de la vaga és d’una Direcció totalment enrocada", ha afirmat la CUP.

La Direcció de TMB ha provocat el trencament de la negociació

La CUP afirma que la Direcció de TMB ha provocat el trencament de la negociació proposant arribar a un acord de conveni per 3 anys en poques hores. Si en 5 mesos no ha sigut possible, és evident que amb unes hores és impossible. Desmentint les declaracions de l'Alcaldessa que havia manifestat que "el Metro ahir va rebutjar un acord".

La formació també ha desmentit a la Presidenta de TMB que havia dit que Autobusos s’ha arribat a dos preacords amb la Plantilla. Segons la CUP, "Això és rotundament fals. Es va arribar a un preacord a finals de l’any passat amb CCOO/UGT/SIT que va ser rebutjat per la plantilla en un referèndum on, per cert, també van votar els directius en un cas clar de caciquisme".

Preocupació pel continuisme de l'Ajuntament 

Sobre tot el que està passant aquests dies a l'entorn d'aquesta vaga, la CUP Capgirem Barcelona ha mostrat la seva extrema preocupació pel continuisme de l’Ajuntament amb la política de la Direcció de TMB i ha assenyalat que la roda de premsa d'aquest migdia d’Ada Colau i Mercedes Vidal hagués estat "un bon dia per fer públics els sous dels 571 membres fora de conveni de TMB". També ha anunciat que el 29 de febrer hi tornarà a haver un nou referèndum a Autobusos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid