Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transports públics
La CGT afirma que la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona pretén pacte amb CCOO, UGT i SIT

A més a més, segons la CGT, "continuaran ocults els sous de les persones fora del Conveni d'Autobusos de TMB", tot i que existeix una sentència del TSJ que ordena a TMB  a les persones que estan fora del Conveni.

26/02/2016 Laboral
Mercedes Vidal, presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, ha manifestat reiteradament a través dels mitjans de comunicació que en relació els conflictes laborals existents en TMB, que en Autobusos, al contrari que amb Metro, ja havia arribat a un preacord sobre el Conveni Col·lectiu amb la majoria de sindicats que està pendent de ser ratificat per la plantilla dilluns que ve 29 de Febrer.

Segons la CGT, "aquesta informació és correcta però parcial, ja que no informa que, en cas que finalment sigui ratificat el preacord que avala l'Ajuntament de Barcelona i que subscriuen els sindicats CCOO, UGT i SIT, seguirà sent impossible saber els sous i beneficis socials de més de 200 anés de conveni d'autobusos de TMB.

El que ha pacta Mercedes Vidal ha quedat reflectit en l'Article 1 del preacord del Conveni 2015/2018, segons informa Saturnino Mercader, delegat CGT en Autobusos TMB:

"Article 1: Àmbit personal i territorial

Les normes que conté aquest Conveni Col·lectiu s’apliquen a tots els treballadors de la plantilla de l’empresa “Transports de Barcelona SA” enquadrats als grups professional inclosos en la taula salarial adjunta, independentment de quin sigui el centre o lloc de treball on prestin el seu servei.

El personal Euro es regirà pel pacte de trasllat acordat amb aquesta finalitat i els acords específics que afectin el col·lectiu esmentat.

1 Queden exclosos del present conveni:

a) Els treballadors que formin part del Consell de Direcció

b) Els treballadors que ocupin llocs de treball inclosos a l’estructura de Direcció de la xarxa de Bus, concretament Directors d’Àrea, de Servei, Caps d’Explotació, Caps de Material Mobil, Caps d’Oficina i altres Caps d’Unitat.

c) Els treballadors que ocupin altres llocs de coordinació tècnica o d’especial responsabilitat, que es determini pel contingut del seu lloc de treball com són: els Caps de Grup Operatiu de Línia, Responsables de Coordinació Operativa de Nit, responsables tècnics (de control de qualitat, de projectes d’operacions,...) etc.

d) La resta de Directors d’Àrea, Directors de Servei, Caps d’Unitat i responsables i coordinadors tècnics d’especial responsabilitat que desenvolupin les seves tasques en altres àmbits fora de la xarxa de Bus".

Queda clar, segons,  Saturnino Mercader,  que amb el redactat d'aquest article, que es el qui estan fora de conveni  segueixin estat fora i "amb això es torna a ocultar a la ciutadania els sous de més de 200 treballadores i treballadors “fora de conveni”.

A aquest pacte s'oposa frontalment CGT, alhora que ho denuncia públicament perquè amb ell es torna a fer impossible que els sous dels “fora de conveni” siguin públics.

A més, és un pacte que entra en contradicció amb les paraules de Mercedes Vidal, en les quals afirma que està estudiant la manera de publicar els salaris dels directius i fora de conveni de TMB, seguint la línia de transparència marcada per l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Ada Colau.

Finalment, la CGT destaca que ja existeix una sentència judicial del Tribunal Superior de Justícia que va ordenar a TMB incloure a les persones que estan fora del Conveni, tal com es recull en una informació Vilaweb.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid