Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PAPERS DE SALAMANCA
L'ANC demana ajuda per localitzar els titulars legítims dels “Papers de Salamanca”

L’Arxiu Nacional de Catalunya engega una campanya que pretén localitzar els titulars de documents confiscats pel franquisme

14/07/2015 Drets i Llibertats
El desembre de 2014 el Govern espanyol va lliurar a la Generalitat l’últim grup d’arxius i documents procedents de confiscacions dutes a terme a particulars i entitats a Catalunya durant la Guerra Civil i el franquisme, que havien estat conservats fins aleshores al Centro Documental de la Memoria Histórica (Salamanca).

La LLEI 21/2005, de 17 de novembre, de restitució a la Generalitat de Catalunya dels documents con­fiscats amb motiu de la Guerra Civil custodiats a l’Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola i de creació del Centre Documental de la Memòria Històrica. («BOE» 276, de 18-11-2005.), preveu la restitució d’aquests arxius i documents, per raó de reparació moral i de justícia, als descendents legítims de les víctimes d’aquestes confiscacions, i alhora encarrega a la Generalitat de Catalunya la gestió d’aquest procediment. Per això des del mes de gener d’enguany, el Departament de Cultura, a través de l’Arxiu Nacional de Catalunya, treballa en la localització i identificació d’aquests descendents a fi de poder fer efectiva la restitució documental.

Fins ara en un centenar i escaig de casos no ha estat possible aquesta localització i identificació. És per això que el Departament de Cultura d'aquí a pocs dies donarà a conèixer en un comunicat oficial a la premsa escrita la llista de persones encara no localitzades que foren objecte de confiscacions i de les quals s’ha conservat documentació.

L’Arxiu Nacional de Catalunya demana als possibles hereus legítims o a les persones que puguin ajudar en la seva localització que es posin en contacte amb l'entitat trucant al telèfon 93 589 77 88 o a través del correu electrònic anc.cultura@gencat.cat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid