Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PAPERS DE SALAMANCA
Nou incompliment del retorn dels papers de Salamanca

La Comissió de la Dignitat denuncia l'enèsim incompliment per part del Govern Espanyol del retorn a Catalunya dels documents requisats el 1938-39 amb motiu de l'ocupació de Catalunya, arran de la guerra civil

06/07/2013 Cultura
Comissió Dignitat Comissió Dignitat

La Comissió de la Dignitat ha emès un comunicat on informa que el ministre de Cultura Wert es va comprometre a tenir completat el retorn dels papers de Salamanca en sis mesos, que els sis mesos ja han passat i que encara no ho ha fet, incomplint la seva paraula i la llei. Aquest incompliment es denunciarà a la UNESCO atès que vulnera la Convenció de la Haia per la preservació del patrimoni cultural desplaçat en temps de guerra que és aplicable tant a conflictes internacionals com ara els interns d’un estat , com va ser la Guerra Civil.

La Llei del 2005 va reconèixer el fet que el 1977 en ser restablerta la Generalitat derogant la llei franquista del 1938 que la va suprimir, recuperava plena capacitat jurídica institucional i el dret per a demanar la restitució dels béns propis entre els que són essencials el propi arxiu. Per això no hi ha cap motiu per negar la restitució. Independentment de la llei present es va retornar amb anterioritat d'altres fons del nostre govern, com ara el del Comissariat de propaganda, el servei meteorològic o el servei de salvament de monuments. El ministeri també es nega a retornar els arxius de tretze ajuntaments catalans: Barcelona, Igualada, Moià, Reus, Sant Joan Les Fonts, Sallent, Sant Cugat del Vallès, Sort, Tarragona, Valls, Vic,Vilanova i la Geltrú i Vilanova de Segrià.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid