Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria històrica
Acte reivindicatiu a Barcelona per reclamar el retorn dels papers de Salamanca

El proper dia 5 de juliol a les dotze del migdia davant del Museu Nacional d'Art de Catalunya

03/07/2014 Política
Acte reivindicatiu per exigir el retorn íntegre dels Papers de Salamanca. Acte reivindicatiu per exigir el retorn íntegre dels Papers de Salamanca.

La Comissió de la Dignitat ha convocat a la ciutadania a participar el proper dissabte a l'acte reivindicatiu per exigir el retorn íntegre dels Papers de Salamanca.

Precisament, aquest dissabte 5 de juliol farà 75 anys que el darrer tren s’enduia cap a Salamanca les darreres 35 tones de documents requisats a Catalunya per la dictadura. A més a més, en aquest moment que el ministre Wert ha anunciat que no pensa tornar els documents pendents que ja s’havien acordat amb la Comissió mixta Generalitat – Ministeri de Cultura, incomplint de nou i de manera més flagrant la Llei de Retorn (2005).

Per aquest motiu, la Comissió considera que la ciutadania s'ha de tornar a mobilitzar en aquest acte i "donar resposta del sentiment del poble, contra aquest nou atac a la dignitat de Catalunya i a la voluntat de la seva ciutadania de voler reparar les víctimes del franquisme d’aquell acte de guerra i de rapinya".

En el mateix acte es descobriran les inscripcions del monument a Frederic Mistral que van ser esborrades ara fa 75 anys "com un dels actes de repressió contra la nostra llengua i cultura, per esborrar tota memòria i la presència de la nostra llengua i cultura, destruint tones de llibres".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid