Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Canal 33
S'estrena el documental "Manuel Pedrolo, trencant l'oblit"

(veure el trailer) Després d’una preestrena a Guissona, s’emet el proper dijous al Canal 33, a les 23.23 h. L’estrena coincideix amb el vint-i-cinquè aniversari de la mort de l’escriptor

22/06/2015 Comunicació

El documental Manuel de Pedrolo, trencant l’oblit, de 56 minuts de durada, es podrà veure aquest dijous 25 de juny, a les 23.23 h, dins el programa El documental del Canal 33. Aquesta data coincideix amb el vint-i-cinquè aniversari de la mort de Pedrolo, el 26 de juny de 1990.

Manuel de Pedrolo va ser un dels escriptors més prolífics i atrevits dins de la literatura catalana de la segona meitat del segle XX. És l’autor de més de 120 llibres entre els quals hi ha  novel·les, obres de teatre, contes, poemes, articles d’opinió, etc. Però malgrat aquesta obra tan àmplia i variada, a Pedrolo se l’associa normalment a un únic llibre: Mecanoscrit del Segon  Origen. Per què un gran nombre de lectors desconeix la resta de la seva obra? Quin paper va  tenir Pedrolo en la recuperació i l’impuls de la literatura catalana? 25 anys després de la seva  mort, Manuel de Pedrolo és un escriptor oblidat?
Aquestes preguntes són les que s’intentaran resoldre en el documental a través de les aportacions de diversos entrevistats, entre els quals hi ha la filla de l’autor, Adelais de Pedrolo, l’editor Enric Borràs, el crític Àlex Broch, els escriptors Antoni Munné-Jordà, Margarida Aritzeta, Joaquim Carbó, Jordi Coca i el recentment desaparegut Joaquim Molas.

Micromecenatge

El projecte va començar amb una campanya de micromecenatge impulsada per la Fundació Manuel de Pedrolo a Verkami, on 243 mecenes van finançar l’inici del documental. Després s’hi van sumar com a col·laboradors el portal de l’esquerra independentista Llibertat.cat i Televisió del Ripollès i, finalment, Televisió de Catalunya com a coproductors del documental.
Zeba Produccions

Aquest és el cinquè documental de Zeba Produccions que emet Televisió de Catalunya, després de Terra Lliure, punt final; La Crida, història d’una resposta; La Sardana, dansa nacional de  Catalunya? i Pau Escalé, go to the parad-ice.
L’últim projecte de Zeba Produccions és el documental de Txarango, Tota la vida és ara, que es va poder veure en unes 30 sales de cinema dels Països Catalans i, actualment, estan treballant  amb dos nous documentals: un sobre la figura de Lluís Maria Xirinacs, també coproduït amb  Televisió de Catalunya, i un altre que recordarà l’exili de la Marededéu de Núria del 1936 i que  la va portar a estar uns anys a Suïssa.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid