Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lletres
“Pedrolo, més enllà dels límits”

Una exposició per a comprendre l'obra literària i trajectòria pedrolianes

24/10/2014 Cultura
Manuel de Pedrolo Manuel de Pedrolo

El llegat de l'escriptor Manuel de Pedrolo està d'enhorabona, atès que el proper diumenge 26 s'inaugurarà un Espai i una exposició permanents dedicades a la seva obra i vida. A iniciativa de l’Ajuntament de Plans de Sió, el Consell Comarcal de la Segarra i la Fundació Manuel de Pedrolo s’ha destinat una de les sales de l'històric castell de Concabella (mitjans s.XI) com a Sala - l' “Espai Pedrolo”- de poc més de 100 m2 per a difondre l'obra i trajectòria de l'escriptor independentista.

L'exposició “Pedrolo, més enllà dels límits”, que es podrà visitar a partir de diumenge, pretén abastar l’ampli univers pedrolià i presentar l’autor, tant en la seva dimensió biogràfica com literària. El títol de l’exposició explicita la relació de Pedrolo amb el concepte de límits i, per extensió, amb la llibertat.

Un projecte de dinamització cultural que disposa de tres eixos temàtics diferenciats: Vida, Obra i Compromís polític. I dividida en cinc àmbits: Galeria de retrats; La coherència d'una vida (biografia); Pedrolo existencial; Cronista del seu temps i Escriptor compromés. Amb presència visual i plàstica i elements interactius per tal de fer-lo atractiu, d’interès i amè per a tota mena de visitants, tant si són coneixedors i lectors de l’obra literària pedroliana com si no ho són.

Diumenge, després de la inauguració, la pintora Mariona Millà farà donació d'un retrat de Manuel de Pedrolo (120x90 pintat per a l'exposició “L'ús de la Matèria”, Museu Comarcal de Cervera any 2011) a la Fundació Manuel de Pedrolo. La Fundació destinarà l'espai físic del Castell de Concabella per al seu Fons Documental, que estarà disponible en breu.

Tot plegat, un espai dinàmic, del qual a més dels visitants al castell, en podran treure gran profit les escoles i els instituts i també grups reduïts, associacions, clubs de lectors, etc amb propostes didàctiques. Una pàgina web, espaipedrolo.cat, servirà de guia virtual de l'Espai a la xarxa.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Alhora i la CUP
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid