Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cinema
Es presenta el "making off" de 'Segon Origen', adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo

La presentació s'emmarca dins els actes culturals de la Xa edició del Premi Literari 7 Lletres

17/06/2015 Cultura

Aquest divendres, 19 de juny a les 8 del vespre al cinema Casal de Cervera es farà la presentació del Making off de la pel·lícula “Segon Origen” -adaptació de la novel·la “Mecanoscrit del Segon origen”, de Manuel de Pedrolo- i el “teaser” promocional que va gravar el 2009 Bigas Luna.Després de la projecció, Òscar Rodríguez, d’Antàrtida produccions, explicarà el procés de la pel·lícula (que no ha estat gens habitual ni lliure d'ensurts i imprevistos) i també comentarà com es va gestar (més enllà del making off), així com algunes interioritats i particularitats de la producció. El públic hi podrà fer preguntes.

"Segon Origen" s'ha convertit en el darrer projecte inacabat del cineasta Bigas Luna

El 2009 es van gravar les primeres escenes de la pel·lícula Segon Origen, una bona part a l'Estany d'Ivars i Vila-sana. Aquestes imatges, a partir de les quals es va elaborar un 'teaser' promocional, són les darreres imatges cinematogràfiques de la carrera de Bigas Luna.


Tota la humanitat s’ha esvaït. Els únics supervivents, l’Alba de 20 anys i en Dídac de 10, viuen en un món completament arrasat. Per sobreviure en aquest planeta en ruïnes hauran de començar de nou. Junts hauran de reconstruir no només les seves vides, sinó també les de tota la humanitat. Perquè, quan tot sembla perdut, l’amor és l’únic manual de supervivència. 

El periodista Carles Porta, fou qui va proposar a Bigas Luna l'adaptació del 'Mecanoscrit del segon origen' de Manuel de Pedrolo. El rodatge de la pel·lícula era a punt de començar, quan va morir Bigas Luna, només faltaven uns serrells de finançament.

'Segon origen' s’ha pogut acabar rodant, malgrat la mort de Bigas Luna, i va ser Carles Porta qui va entomar la direcció. El projecte ja estava ben lligat i ben treballat. Feia tres anys que el treballaven junts i ja només quedava fer els últims retocs de planificació. Tenien definida la pel·lícula pla a pla, hi havia moltes imatges simbòliques de l'imaginari Bigas, per emfatitzar aquest nou món, aquest segon origen. A més, l'equip era tot de la confiança de Bigas Luna.

Finalment, el pròxim divendres, a les 8 del vespre, al cinema casal de Cervera es farà el passi del Making off de la pel·lícula i el “teaser” promocional que va gravar el 2009 Bigas Luna. Avantsala de la pròxima estrena de la pel·lícula tants cops anunciada i esperada per un públic entusiasta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid