Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lletres
Un curs literari descobrirà la vessant més política de Pedrolo
30/01/2014 Cultura
Els inicis de Pedrolo escriptor Els inicis de Pedrolo escriptor

Un curs literari organitzat per la Sala de Lletres Bearn explorarà al voltant d’algunes de les obres de Manuel de Pedrolo que encaren la seva vessant més clarament política, però des de la ficció. El curs que tindrà lloc a  la Llibreria Ona (Gran de Gràcia, 217 Barcelona), s'ha intitolat “Manuel de Pedrolo,  un novel·lista perillós encara avui?” Tractarà temàtiques com la lluita contra el totalitarisme, la lluita de classe i la independència de Catalunya, just en un moment com  l'actual i en què sembla que l’autor ha estat bandejat del sistema literari per la burgesia catalana, posant de relleu el seu exemple, la seva lucidesa i la seva obra que esdevé més necessària que mai.

El curs s'ha dividit en 8 sessions els dilluns 20 de gener, 3 i 17 de febrer, 3, 17 i 31 de  març i 14 i 28 d’abril, sempre de 19 a 20 hores. Serà impartit pel professor, historiador, periodista i crític literari mallorquí Sebastià Bennasar. Per a participar en el curs cal  inscriure's a un preu de 55 euros per persona. Us podeu inscriure a la Llibreria Ona o a  Bearn, Sala de Lletres ( c/Muntaner,322, 5è pis 2ª Barcelona).

El curs procurarà, partint de les novel·les de Pedrolo, de donar tant les claus com tenir  una guia de lectura clara i les eines per veure com la literatura pot esdevenir un element  de combat si se sap com emprar-la. A més a més, s'assenyalaran, partint dels llibres,  alguns dels fets de la història contemporània que hi són presents, per veure com la història s’incardina dins la narració per esdevenir literatura.

Programa del curs:

-Manuel de Pedrolo, una introducció a la seva obra, més enllà del Mecanoscrit del Segon Orígen però també amb el Mecanoscrit.

-La lluita contra el sistema: Acte de violència i A cavall de 2 cavalls.

-La lluita contra el totalitarisme: Els tres anònims.

-Feminisme, homosexualitat i altres perspectives de gènere en un estat franquista. Crucifeminació.

-Dues novel·les cabdals: M’enterro en els fonaments i Totes les bèsties de càrrega.

-La lluita de classe?: Tocat pel foc, Detall d’una acció rutinària, La mà contra l’horitzó.

-Pedrolo periodista independentista: Cròniques colonials, Cròniques d’una ocupació.

-L’escriptor compromès avui en dia: eines al nostre abast (blocs, 2.0 i altres elements de difusió)

 

Contactes: Email de contacte: carles@carlesdomenec.com / ballaruga1@gmail.com

Telèfons de contacte: 695 186 793 i 639 350 584

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid