Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Els treballadors subcontractats de Movistar tornen a la feina

Tot i que mantenen formalment la vaga

19/06/2015 Laboral
Els vaguistes de les empreses subcontractades per Movistar, que va més de dos mesos que estan en vaga indefinida, han decidit majoritàriament tornar a la feina. Això no vol dir que desconvoquin formalment l’aturada, que es manté a tot l’Estat com a garantia perquè els treballadors d’algunes zones, amb alta incidència de l’aturada mantinguin dins la llei la seva protesta, segons han manifestat en una roda de premsa els representants dels treballadors.

Aitzol Ruíz, portaveu dels treballadors declara que «el que hem decidit és mantenir formalment la vaga. Malgrat això, en unes quantes províncies anirem tornant a la feina progressivament». La resolució, aparentment contradictòria té una explicació. Hi ha zones a l’Estat espanyol on la vaga és, a hores d’ara molt viva. Els treballadors mantenen la protesta, de vegades durament contra l’empresa que ha enviat equips procedents d’altres zones per a trencar la protesta. Per aquest motiu, i perquè els que segueixen aturats no perdin la protecció legal que suposa la convocatòria de vaga, aquesta es manté, segons informa El Diari del Treball.

Carregar piles

A Catalunya en concret la consigna és tornar a la feina: «donarem dos o tres mesos de temps als sindicats dits majoritaris per veure si en les negociacions que mantenen amb les empreses per desenvolupar el principi d’acord que diuen que es va obtenir, el resultat són unes condicions dignes per als treballadors. Això no obstant, mantenim la idea que el pacte aconseguit per aquestes organitzacions és molt ambigu i s’ha de concretar», declarava Aitzol. Però aquest replantejament no suposa abaixar la guàrdia: «seguirem vigilants i si això no s’arregla, a la tardor amb les piles carregades, hi tornarem», ha declarat en referència a la vaga. Aquesta situació de vigilància es concreta, per exemple en l’esforç per mantenir les caixes de resistència amb prou fons per a ajudar els treballadors que més malament ho passen com a conseqüència de la vaga i per a preparar, en millors condicions, una segona ronda de la vaga indefinida.

Queden, però serrells pendents, per una banda, la vaga es manté a l’empresa Cotronic, precisament on treballen alguns dels líders més reconeguts del moviment. «Aquí, per exemple l’empresa no ha volgut canviar res, i encara pretén que quan anem a fer una instal·lació el cost de la zona verda o zona blava vagi a càrrec dels treballadors. I no cal dir que també anirien a càrrec dels empleats les multes que s’imposessin per aparcar».

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid