Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga indefinida
Els tècnics de Movistar en vaga insten a millorar l'acord signat entre patronal i CCOO-UGT

Reproduïm el Manifest del comitè de la vaga indefinida de personal tècnic de Movistar sobre la necessitat de millorar l'acord signat entre la Patronal i CCOO-­UGT

11/06/2015 Laboral

Aquest dimecres, els tècnics de Movistar, en vaga indefinida d'ençà fa 64 dies, s'han manifestat pel carrers de Barcelona. L'objectiu era apropar-se a les seus dels sindicats CCOO i UGT per a pressionar-los perquè no boicotegin amb falsos arguments de legitimitat la mesa en què estem el comitè de vaga. Així com també, lliurar-los un manifest instant-los a millorar l'acord signat entre patronal i CCOO-UGT.

La manifestació ha començat a la plaça Urquinaona, on s'han aplegat unes 300 persones. Després, han baixat per la via Laietana fins arribar a la seu  de CCOO on 2 representants del comité de vaga els han lliurat el manifest. A continuació,  s'ha continuat per passeig Colom i avinguda Drassanes i rambla del Raval fins arribar a la seu d'UGT. La porta estava tancada, així que s'ha enganxat el manifest a la porta i s'ha procedit a la seva lectura.

Ara, el comité de vaga de Movistar espera que no es negui la seva legitimitat en les negociacions amb les contrates i Movistar, que es reprenendran aquest divendres al migdia.

Reproduïm el Manifest del comitè de la vaga indefinida de personal tècnic de Movistar sobre la necessitat de millorar l'acord signat entre la Patronal i CCOO-­UGT

Després de la convocatòria de vaga indefinida que, a petició del personal tècnic, va realitzar el sindicat AST a Madrid (28 de març) i CGT i Co.bas a la resta de l'estat (7 d'abril), CCOO i UGT van convocar aturades parcials que van portar a una negociació, en la qual es va arribar a un acord el 5 de maig.

Tot i que aquests dos últims sindicats mai van mantenir converses amb les vaguistes, l'acord recull de forma molt limitada part de les nostres reivindicacions. Per tant, considerem que aquest acord és insuficient i no soluciona la problemàtica del sector.

A la reunió mantinguda el passat 4 de juny entre Telefónica, les contractes i el comitè de vaga indefinida del personal tècnic de Movistar, els representants de la patronal van manifestar que qualsevol acord que s'aconseguís amb el comitè de vaga s'hauria de «prendre de manera definitiva en les instàncies legitimades per fer-ho», és a dir, que l'haurien de signar CCOO i UGT, ja que són els únics sindicats als quals la legalitat vigent concedeix legitimitat per arribar a acords al sector del metall. Això no és cert, ja que un acord del comitè de vaga amb la patronal part del conflicte adquireix eficàcia del conveni col∙lectiu.

El nostre objectiu no és negar la legitimitat de la majoria sindical per negociar amb la patronal, però exigim que no es boicotegi amb falsos arguments de legitimitat la mesa en què estem el comitè de vaga com a interlocutors vàlids per assolir millores als acords pactats per CCOO i UGT.

Si el problema és de “medalles” o “gelosia sindical”, o això és senzillament una excusa per no cedir davant el comitè de vaga, la solució que plantegem és ben senzilla: firmin les millores amb qui millor considerin, però firmin-les.

La nostra principal reivindicació és l'establiment d'un nou contracte mercantil entre Telefònica i les empreses contractistes que fixi un preu del treball que millori les nostres condicions laborals. Tot i que
CCOO i UGT han signat un augment del 10%, aquest és sobre una caiguda prèvia del 25%, per la qual cosa és impossible que garanteixi salaris dignes, jornades que no superin les 40 hores setmanals i que puguem descansar dos dies a la setmana.

Pel que fa a la necessitat de regular la subcontractació, l'acord signat no aporta res que pugui evitar la progressiva substitució de les plantilles de contractes per personal de subcontractes i falsos autònoms amb condicions laborals cada vegada més precàries. L'acord no inclou mecanismes que eliminin els incentius de les empreses a subcontractar per pressionar els salaris a la baixa. Cal fixar l'augment de les plantilles fixes de contractes o Telefònica amb el personal que actualment està subcontractat per avançar cap a un model en què només acabi sent personal autònom qui decideixi ser-ho, i no qui no tingui més remei que acceptar-ho si vol treballar.

La millora de les condicions dels treballadors del sector exigeix l'obertura d'una taula de negociació estatal on les assemblees de treballadors i treballadores en vaga puguin escollir les persones que les representaran. És en aquesta taula on s'han de negociar les reivindicacions plantejades per la vaga, fixant com a punt de partida l'acord subscrit entre CCOO i UGT i les empreses de contractes, a més de tenir en compte que aquest acord no soluciona la problemàtica existent.

Comitè de Vaga

Barcelona, 9 de juny de 2015

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid