Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió sindical
Acomiaden un regidor de la CUP d'Alcover un dia abans de la constitució de l’Ajuntament

La “casual” tria de la data d'avui per fer-lo fora (un dia abans que prengui possessió del càrrec) i el comentari que li ha fet un dels encarregats quan li ha lliurat la comunicació (“t'acomiaden perquè has estat triat regidor de la CUP”) és un greu atemptat a la llibertat.

12/06/2015 Drets i Llibertats

El membre de la CUP d'Alcover (Alt Camp) i de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) Josep Maria Trenchs Climent, que prendrà demà possessió del càrrec de regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Alcover, ha estat acomiadat de l'empresa PGI on treballava des de fa més de 5 anys. A les sis del matí quan acabava el torn de nit se li ha fet entrega de la carta d'acomiadament.

El motiu d'aquest acomiadament és l'adscripció i participació d’en Josep Maria a l’assemblea de la CUP d'Alcover. En la carta d'acomiadament que li han fet entrega avui s'hi adjunten múltiples incoherències, excuses, raons sense fonaments per justificar l'acomiadament que a més es vesteix de disciplinari amb les conseqüències tan lesives que això té pel que fa als drets del treballador.

La “casual” tria de la data d'avui per fer-lo fora (un dia abans que prengui possessió del càrrec) i el comentari que li ha fet un dels encarregats quan li ha lliurat la comunicació (“t'acomiaden perquè has estat triat regidor de la CUP”) és un greu atemptat a la llibertat.

La CUP d'Alcover avança que donaran "el màxim suport al nostre company i que demà al ple de constitució de l'Ajuntament d'Alcover farem esment d'aquesta flagrant injustícia i insult a la democràcia i d'aquest atemptat contra els drets bàsics i fonamentals de les persones per expressar-se i participar lliurement de qualsevol organització política".

També iniciarà les accions reivindicatives per retratar a l'empresa PGI com una entitat que discrimina els treballadors i que no respecta les lleis fonamentals i bàsiques d'una democràcia com és la llibertat d'adscripció ideològica. Aquestes accions buscaran la màxima repercussió mediàtica, la conscienciació de la ciutadania envers aquests xantatges i per descomptat la readmissió i declaració de nul·litat de l'acomiadament. Iniciarem també actes reivindicatius i manifestacions davant la seu de l'empresa si s'escau i investigaran si l'empresa rep alguna mena d'ajut o subvenció per part de les institucions governamentals per tal de demanar que li siguin suspeses o retirades “sine die” mentre no es readmeti el nostre company.

Per tal de fer públiques les accions ha convocat a una roda de premsa el proper dimarts 16 a dos quarts de sis de la tarda davant de la seu de l'empresa PGI ubicada al carrer Energia, número 2, del Polígon Industrial La Drecera a La Selva del Camp.

Totes les CUP de les comarques del Camp demà a la presa de possessió faran denúncia d'aquest cas. I a Alcover la CUP demanarà a més als grups polítics que constituiran l'ajuntament del nostre poble (tant dels grups de l’oposició com, i sobretot, de l’equip de govern) una declaració de denúncia i rebuig a aquest atemptat contra la democràcia i la solidaritat vers en Josep Maria.

La 2a llista més votada a Alcover

La CUP Alcover va entrar amb força a l'Ajuntament amb 450 vots i va obtenir 3 regidors. "És per això que agafem aquest compromís que ens anima a continuar teixint poc a poc, dia rere dia, el canvi social i nacional des de baix",  assenyala la formació en la seva pàgina web.

També remarca que "a partir d'ara tenim 4 anys de feina per poder portar a terme les mesures proposades amb un objectiu comú: millorar Alcover i la vida dels alcoverencs i alcoverenques. Per això us necessitem i volem que continueu venint a les assemblees i actes, que ens pareu pel carrer i ens expliqueu les vostres inquietuds i idees, perquè el millor governant és el poble". 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid