Repressió sindical
Acomiaden un regidor de la CUP d'Alcover un dia abans de la constitució de l’Ajuntament

La “casual” tria de la data d'avui per fer-lo fora (un dia abans que prengui possessió del càrrec) i el comentari que li ha fet un dels encarregats quan li ha lliurat la comunicació (“t'acomiaden perquè has estat triat regidor de la CUP”) és un greu atemptat a la llibertat.

12/06/2015 Drets i Llibertats

El membre de la CUP d'Alcover (Alt Camp) i de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) Josep Maria Trenchs Climent, que prendrà demà possessió del càrrec de regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Alcover, ha estat acomiadat de l'empresa PGI on treballava des de fa més de 5 anys. A les sis del matí quan acabava el torn de nit se li ha fet entrega de la carta d'acomiadament.

El motiu d'aquest acomiadament és l'adscripció i participació d’en Josep Maria a l’assemblea de la CUP d'Alcover. En la carta d'acomiadament que li han fet entrega avui s'hi adjunten múltiples incoherències, excuses, raons sense fonaments per justificar l'acomiadament que a més es vesteix de disciplinari amb les conseqüències tan lesives que això té pel que fa als drets del treballador.

La “casual” tria de la data d'avui per fer-lo fora (un dia abans que prengui possessió del càrrec) i el comentari que li ha fet un dels encarregats quan li ha lliurat la comunicació (“t'acomiaden perquè has estat triat regidor de la CUP”) és un greu atemptat a la llibertat.

La CUP d'Alcover avança que donaran "el màxim suport al nostre company i que demà al ple de constitució de l'Ajuntament d'Alcover farem esment d'aquesta flagrant injustícia i insult a la democràcia i d'aquest atemptat contra els drets bàsics i fonamentals de les persones per expressar-se i participar lliurement de qualsevol organització política".

També iniciarà les accions reivindicatives per retratar a l'empresa PGI com una entitat que discrimina els treballadors i que no respecta les lleis fonamentals i bàsiques d'una democràcia com és la llibertat d'adscripció ideològica. Aquestes accions buscaran la màxima repercussió mediàtica, la conscienciació de la ciutadania envers aquests xantatges i per descomptat la readmissió i declaració de nul·litat de l'acomiadament. Iniciarem també actes reivindicatius i manifestacions davant la seu de l'empresa si s'escau i investigaran si l'empresa rep alguna mena d'ajut o subvenció per part de les institucions governamentals per tal de demanar que li siguin suspeses o retirades “sine die” mentre no es readmeti el nostre company.

Per tal de fer públiques les accions ha convocat a una roda de premsa el proper dimarts 16 a dos quarts de sis de la tarda davant de la seu de l'empresa PGI ubicada al carrer Energia, número 2, del Polígon Industrial La Drecera a La Selva del Camp.

Totes les CUP de les comarques del Camp demà a la presa de possessió faran denúncia d'aquest cas. I a Alcover la CUP demanarà a més als grups polítics que constituiran l'ajuntament del nostre poble (tant dels grups de l’oposició com, i sobretot, de l’equip de govern) una declaració de denúncia i rebuig a aquest atemptat contra la democràcia i la solidaritat vers en Josep Maria.

La 2a llista més votada a Alcover

La CUP Alcover va entrar amb força a l'Ajuntament amb 450 vots i va obtenir 3 regidors. "És per això que agafem aquest compromís que ens anima a continuar teixint poc a poc, dia rere dia, el canvi social i nacional des de baix",  assenyala la formació en la seva pàgina web.

També remarca que "a partir d'ara tenim 4 anys de feina per poder portar a terme les mesures proposades amb un objectiu comú: millorar Alcover i la vida dels alcoverencs i alcoverenques. Per això us necessitem i volem que continueu venint a les assemblees i actes, que ens pareu pel carrer i ens expliqueu les vostres inquietuds i idees, perquè el millor governant és el poble".