Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Adéu a la històrica Llibreria Millà del carrer Sant Pau de Barcelona

Aquesta llibreria històrica va començar a caminar de la mà del besavi del Lluís Millà, que va estrenar un magatzem l’any 1901, batejat com a Llibreria i Arxiu Teatral Millà. Durant dècades ha promocionat el llibre en català i el teatre

18/05/2015 Cultura

A finals del mes d'abril es va anunciar el tancament de la Lliberria Millà, fundada l'any 1900 i especialitzada en teatre. La històrica llibreria situada al carrer de Sant Pau va tancar perquè l'edifici necessita reformes.

El propietari, Lluís Millà, va explicar fa pocs dies que mantindrà l'activitat a les fires i probablement amb la venda de llibres per Internet, però no ha concretat si el tancament és definitiu. Com que es tracta d'un comerç emblemàtic protegit, el mobiliari s'hi haurà de mantenir.  Una altra llibreria de renom abaixa la persiana, però el propietari, conegut independentista i membre d'una nissaga de dramaturgs i llibreters, continuarà treballant mitjançant la venda per Internet i en fires, com el mercat dels diumenges de Sant Antoni o la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern del passeig de Gràcia.

Dècades de promoció del teatre i de la llengua

La llibreria del carrer de Sant Pau . Durant part del segle XX, aquest carrer era una via molt viva, que comunicava la Rambla amb el Paral·lel, l’avinguda del teatre per excel·lència.

Durant dècades va impulsar el lloguer i la venda d’obres per a companyies amateurs i professionals de teatre de tot Catalunya, fins consolidar-se i fundar l’editorial Millà. Des d’aquesta empresa van impulsar la sèrie “Catalunya teatral”, amb més de 250 títols publicats, les “Monografías históricas de Barcelona” i, després, la col·lecció “Biblioteca popular”, amb títols com ‘Cançons populars catalanes’, ‘Poesies catalanes per recitar’ o ‘Oficis que es perden’.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid