Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
La històrica llibreria Catalònia de Barcelona tanca ofegada per la crisi
07/01/2013 Cultura

La Llibreria Catalònia de Barcelona, dels pocs llocs de referència de llibres en català, tanca ofegada per la crisi, la davallada de vendes i la competència de les grans superfícies dedicades a la cultura i oci. La històrica llibreria tanca les portes aquest dilluns, als 88 anys de la seva obertura. Aquesta llibreria, que havia superat la Guerra dels Tres Anys, un incendi i altres adversitats ha anunciat el tancament definitiu.

Miquel Colomer, director de la llibreria, ha explicat que "L’actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una devallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria."

Cal apuntar que pel que fa al gremi el descens de vendes de llibres els dos últims anys ha estat de prop d'un 20%, una tendència que es preveu que podria empitjorar. Així, es preveu que davant la competència de la lectura digital i el descens del poder de compra dels consumidors moltes petites llibreries resultaran igualment afectaes.

En els darrers mesos el tancament d'establiments històrics com Áncora y Delfín o situacions com les de la llibreria de Mataró Robafaves han posat de manifest l'amenaça que plana sobre les llibreries tradicionals. A diferència d'altres estats europeus, en què els productes de consum cultural estan més protegits, a casa nostra els llibreters han d'afrontar una greu crisi, la competència de les grans superfícies i la manca de proctecció fiscal (especialment amb l'IVA).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid