Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CAL lamenta el tancament definitiu de la llibreria Ona

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) lamenta el tancament de la històrica llibreria Ona, que va obrir les seves portes durant la dictadura (1962)  i que va resistir la persecució del franquisme defensant la llengua i la cultura catalana així com els drets nacionals del país.

L’entitat denuncia que l’emblemàtic establiment de la Gran Via de Barcelona ha tancat les portes aquesta setmana sense que el govern de la Generalitat hagi mogut fitxa per treure-la de la situació de fallida en què es trobava. La CAL entén que una de les poques llibreries dels Països Catalans que continuava venent literatura exclusivament en català no podia morir davant la indiferència del govern de la Generalitat.

01/10/2010 19:01 Llengua
En aquest sentit, l’associació considera que el departament de Cultura i Mitjans de Comunicació hauria pogut buscar una sortida a la seva delicada situació i que, per exemple, la llibreria no s’hauria d’haver vist de nou relegada de les importants comandes institucionals de què gaudeixen d’altres llibreries. La CAL lamenta que el poc interès de l’executiu català, sumat a d’altres factors més lligats al mercat editorial, hagin conduit al tancament d’una llibreria que va jugar i encara jugava un paper cabdal en la plena normalització del català.  

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid