Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut Pública
La Marea Blanca de Lleida i Pirineus inicia una recollida d’al·legacions contra el consorci sanitari

Noticia de darrera hora: La UdL, per la veu del seu Rector, canvia de posicionament, respon a la majoria ciutadana i parlamentària i passa a rebutjar el consorci sanitari de CiU.

07/04/2015 Salut

Just la setmana en que es compleix un any de l’inici de la recollida de 38.575 contra el consorci sanitari, la Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha engegat una campanya de recollida d’al·legacions als estatuts del consorci. Les al·legacions denuncien que el consorci vulnera el dret fonamental a la salut i es lliuraran en un acte dissabte el proper 25 d’abril a les 11h a la Delegació del Govern de Lleida.

Segons la Marea es tracta d’una “resposta de lluita i mobilització al carrer” a la recent decisió de CiU de seguir tirant endavant el projecte i iniciar el tràmit d’informació pública dels seus estatuts. Amb aquesta decisió, la Marea considera que CiU i la Generalitat “aposten per la via de la imposició i menyspreen la majoria ciutadana i parlamentària en contra”.

La Marea Blanca entén que aquest tràmit d’exposició pública no constitueix un mecanisme real de debat, ja que qualsevol modificació dels estatuts resultant d’aquest procés podrà ser revertida, un cop constituït el consorci, per decisió unilateral del seu Consell de Govern, sense passar pel Parlament.

L’objectiu de la Marea Blanca no és modificar els estatuts del consorci, sinó aturar definitivament el projecte, ja que considera que es tracta d’una aposta ideològica de CiU, per mirar d’eludir el dret públic i el control democràtic del Parlament en la gestió sanitària. “Les al·legacions que proposa la Marea Blanca i que milers de ciutadans signaran són una esmena a la totalitat del projecte i demanen que s’aturi el consorci d’una vegada per totes”.

Durant l’acte de presentació a la plaça Ricard Vinyes de Lleida 213 ciutadans han signat les primeres al·legacions. El model ha estat elaborat per advocades especialitzades, com l’Esther Sancho que ha detallat els seus continguts durant l’acte, i descarregar-se des d’aquest enllaç:https://drive.google.com/open…

Cal fer-lo arribar a la Marea a través de les paradetes que organitzarà als CAP i hospitals, enviant-les a l’apartat de correus 36 25080 de Lleida o posant-s’hi en contacte via xarxes socials i correu electrònic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid