Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat pública
La Marea Blanca anuncia una “resposta massiva” als estatuts del consorci de Lleida

Considera que la Generalitat aposta per la via de la imposició i menysprea la majoria ciutadana i parlamentària en contra

31/03/2015 Salut

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus ha anunciat un procés d’al·legacions massives als estatuts del consorci de Lleida, davant de l’inici del tràmit d’informació pública que ha donat a conèixer avui el Departament de Salut. Tot just, la Marea Blanco els està estudiant els detalls del que s'ha publicat sobre els estatuts i amb la major brevetat possible faran públics uns models d’al·legacions amb l'objectiu de denunciar que el consorci vulnerarà el principi d’accés universal, gratuït i en condicions d’igualtat a la sanitat.

En aquesta línia ha fet una crida a descarregar-los d’internet, signar-los als CAP i hospitals o a les parades al carrer que organitzaran, i fer-los arribar a la Marea. Serà una nova acció col·lectiva i massiva de rebuig al consorci i d’aposta per la sanitat 100% pública.

No es tracta d'esmenar-lo, sinó de rebutjar-lo assegura la Marea Blanca, "perquè el consorci és un mesura ideològica per eludir el dret públic i el control parlamentari en la gestió sanitària, que fomenta l'opacitat i la confusió entre interessos públics i privats. I perquè forma part d’una estratègia global de mercantilització de la sanitat pública. La Marea reiterem l’exigència de retirar el projecte definitivament i iniciar un procés d’enfortiment de l’Institut Català de la Salut, marc on es poden fer reformes, amb majors garanties per avançar cap a una sanitat sota control, propietat i provisió públics".

També ha denunciar que "el procés ha estat (i és) poc democràtic i opac" i que "CiU i la Generalitat aposten per la via de la imposició i menyspreen la majoria ciutadana i parlamentària en contra", tot remarcant que seguint el procés per implantar el consorci "menyspreen les 38.575 persones que a través de la seva signatura exigeixen aturar-lo, els milers de participants en les tres manifestacions i en més de 350 actes i mobilitzacions, així com el pronunciament del Parlament de fa 12 dies".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid