Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#SomMésde8.
Judici a Reus per lluitar contra l’especulació urbanística

Fa 5 anys militants de Maulets van ser expulsats violentament del ple de l'Ajuntament de Reus pel sol fet de desplegar una pancarta que denunciava l'especulació urbanística

07/12/2014 Drets i Llibertats

El proper 17 desembre al matí als jutjats de Reus tindrà lloc el judici contra 3 persones per denunciar l’especulació urbanística. Els fets pels que són jutjats es remunten al Ple municipal del juliol del 2009, moment que s’aprovà el pla urbanístic que pretenia enderrocar l’antiga fàbrica de la Sedera per construir-hi centenars d’habitatges i places de pàrquing.

Per denunciar l’opacitat del projecte, la poca participació ciutadana que hi havia hagut i l’especulació urbanística que comportava un grup de joves militants de Maulets desplegà  pacíficament una pancarta en el moment de l’aprovació del pla, a més a més, decidí fer-ho amb mascares blanques per denunciar la censura i la marginació a que s’havia sotmès al conjunt de la població.

Davant d’això la Guàrdia Urbana actuà de forma irresponsable expulsant violentament a diverses persones del Ple. A resultes d’aquests fets 8 persones van ser imputades, 5 d’elles menors que en el seu dia el Jutjat de Menors de Tarragona decidí arxivar la causa, segons Arran Reus

Les 3 persones que seran jutjats estan imputats per desordres, atemptat a l’autoritat i faltes de lesions i se’ls hi demana un any i mig de presó i 13.500 euros en multes.

Arran Reus ha iniciat una campanya de solidaritat amb els encausats i ha convocat una concentració el proper 17 davant els Jutjats de Reus a les 9h.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid