Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus se solidaritza amb la gent que rebutja el pla de La Sedera

 Dissabte passat diverses persones van voler acostar-se al Ple Municipal per mostrar el seu rebuig al pla de La Sedera. Un militant de Maulets va denunciar haver patit diverses contusions provocades per un agent de la Guàrdia Urbana que el va empènyer fer caure escales avall després que aquest desplegués una pancarta de rebuig al Pla. La CUP denuncia la manca de planificació urbanística de l'Ajuntament, la política de fets consumats de l'actual òrgan de govern, la seva desinformació i la negativa d'obrir canals de participació ciutadana directa que permetin als reusencs i a les reusenques poder decidir en els afers que ens afecten.

27/07/2009 16:54 Política

Projectes com l'ARE, la Sedera, el polígon de la carretera del Morell i d'altres, significaran per la CUP multiplicar per dos la superfície urbanitzada del terme, la creació de centenars d'habitatges nous -tot i que n'hi ha més de 7.000 de buits- i l'obertura de desenes de naus industrials que significaran una sobreoferta de sòl industrial, davant d'una manca de demanda evident.

"Creiem que l'espai de la Sedera no ha de destinar-se a la construcció de nous habitatges -ja que l'oferta està saturada-, sinó que ha de tenir un ús social destinat a la ciutadania", manifesta la CUP, que afegeix que el projecte de la Sedera trenca l'harmonia del Passeig Misericòrdia, igual com va succeir durant la Dictadura amb la construcció de grans edificis de protecció oficial. Aquest cop l'equip de govern per tal de tirar el projecte endavant ha modificat el Pla General de Reus "sense cap mena d'escrúpol", tot i una forta oposició avalada per més de 4.500 signatures. I és que l'actual Reglament Orgànic Municipal i la Llei de Participació "són obsoletes i exclouen la ciutadania de poder participar en les decisions de l'Ajuntament, tal com ha quedat demostrat un cop més en aquest darrer afer urbanístic".

És per això que la CUP afirma apostar fort per una modificació del Reglament Òrganic Municipal i per establir mecanismes de participació popular -tant en la planificació urbanística com en els altres aspectes municipals- mitjançant un pla de participació ciutadana com més participatiu, plural i dialogant sigui possible. "Per una qüestió purament ètica ens veiem obligats a denunciar públicament les maniobres partidistes de determinats grups municipals de l'Ajuntament entorn aquest projecte, així com la política d'alguns partits del govern d'oferir contraprestacions a altres partits a canvi del vot afirmatiu per qüestions com aquestes, amb la complicitat de la majoria de regidors/ores", apunta l'organització.

Des de la CUP es dóna suport a les persones que van assistir al Ple Municipal per evidenciar el seu rebuig al projecte de la Sedera. Així mateix, troba "totalment desmesurada i brutal" l'actuació de la Guàrdia Urbana en la sessió plenària de dissabte  dóna tot el suport al militant de Maulets que va patir diverses contusions provocades per un agent de la Guàrdia Urbana fruit d'una empenta que el va fer rodolar escales avall després que aquest desplegués una pancarta en què es mostrava el rebuig al projecte dins del ple del consistori.

La CUP de Reus, conjuntament amb Maulets i altres col·lectius de l'Esquerra Independentista, associacions de veïns i entitats ecologistes, treballen a la Campanya Reus Viu per posar en evidència totes les problemàtiques urbanístiques que afecten el terme. Així doncs, animen la ciutadania a continuar lluitant per aturar les polítiques de l'Ajuntament que estan fetes en contra dels interessos de la ciutat.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid