Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets reivindica l'ús social de la Sedera de Reus

 L'Assemblea de Maulets del Baix Camp ha realitzat una acció aquest cap de setmana consistent en penjar una pancarta amb el lema "Salvem la Sedera! La lluita ens dóna, lo que l'Ajuntament ens roba". Pobleviu ha informat avui des de la seva web que l'acció reivindica un espai social per l'antiga sedera Pasarela Téxtil, on es volen construir blocs de pisos de fins a 8 o 9 plantes, així com una zona d'aparcament. D'aquesta forma volen donar suport a la lluita veïnal, promoguda per l'AAVV Barri Monestir, per reclamar que l'espai de la sedera sigui destinat a serveis públics i evitar la construcció de nous habitatges. A més, Maulets, està treballant conjuntament amb l'AAVV per tal de tirar endavant una campanya popular per salvar aquest espai.

03/11/2008 17:37 Política

L'antic espai de la sedera Pasarela Téxtil, que va tancar el negoci el 2005, és una de les darreres antigues fàbriques tèxtils que queden a la ciutat, després que es tiressin a terra les instal·lacions de la sedera més gran que quedava en peu per fer-hi les promocions immobiliàries Sedera I, II i III, ubicades a l'entrada de l'antiga carretera de Tarragona. Per aquest motiu, Maulets, ha volgut ressaltar la importància de conservar aquest edifici com a mostra del passat industrial de la ciutat. En aquest sentit, el col·lectiu proposa que l'edifici podria acollir serveis públics, ja que, en aquella zona de la ciutat pateix una gran deficiència. De fet, els l'AAVV Barri Monestir, també ha demanat al regidor d'Urbanisme que l'edifici prengui un caràcter públic i aculli una possible segona biblioteca pública, o algun altre tipus de servei públic.

 L'operació immobiliària que es vol dur a terme, consisteix en la construcció de 218 habitatges, distribuïts en cinc blocs de pisos, els quals tres blocs serien de vui i nou pisos, i dos de quatre i cinc pisos. A més, l'espai acolliria un aparcament de grans dimensions. Segons Maulets, aquesta operació no respòn a la problemàtica de l'habitatge, ja que, actualment hi ha 5.000 habitatges buits a la ciutat. A més, el gran trànsit de cotxes que provocaria l'aparcament és insostenible, ja que els accessos són limitats i actualment, ja hi ha congestions de trànsit.

El col·lectiu ha anunciat que està treballant conjuntament amb l'AAVV Barri Monestir, per tal de dur a terme noves accions en el marc de la campanya que ja s'ha iniciat per salvar aquest espai amb una recollida de signatures i la protesta en cada Ple Municipal de l'Ajuntament.

FONT: www.pobleviu.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid