Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets de Reus demana que s'obri un procés de diàleg davant la paralització temporal de la Sedera

 Maulets de Reus demana que s'obri un procés de diàleg davant la paralització temporal de la SederaEn un comunicat de Maulets de Reus, on s'hi explica que la decisió del Departament de la Generalitat d'aturar temporalment el projecte de "La Sedera" no fa més que "legitimar les veus opositores" i "validar els seus arguments". Per això, demanen al consistori que "iniciïn un diàleg amb els veïns i els moviments veïnals de la ciutat per tal de reformular el projecte entre tots".

Maulets de Reus és un dels grups que es va oposar de forma més vehement al projecte fins arribar als fets del ple del 24 de juliol, el qual van interrompre en intentar desplegar una pancarta que contenia missatges en contra de la Sedera, que s'havia d'aprovar en una de les mocions d'aquell ple. La policia va haver d'intervenir i l'acció va acabar amb 8 joves imputats.

04/10/2009 15:58 Territori
Aquesta setmana, la delegació a Tarragona del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, va emetre un document en que s'exigia la paral·lització de l'inici del projecte urbanístic de la Sedera de Reus, en entrar en contradicció amb un informe realitzat per Aviació Civil que considera que els edificis que s'hi han de construir superen l'alçada permesa i posen en risc el trànsit aeri. La notícia va celebrada per la Plataforma Salvem la Sedera i per l'Assemblea de Maulets, els quals consideren que tot i ser una paral·lització temporal, l'Ajuntament hauria de redefinir el projecte urbanístic tenint present l'opinió del veïnatge. No obstant, el regidor d'urbanisme de Reus, Jordi Berguedà, ha reaccionat dient que en tot cas no són els edificis que sobrespassen aquestes cotes d'alçada, sinó que ho podrien fer les antenes o altres instal·lacions i que s'encomanarà un estudi per demostrar que al voltant hi ha edificis que superen aquestes cotes i, per tant, que es continuarà amb l'execució del projecte de cara a novembre.
 
En saber-se la notícia de la paral·lització temporal del projecte, la Plataforma Salvem la Sedera va emetre un comunicat en que mostraven la seva "gran satisfacció" per la decissió de la Generalitat, ja que, consideren que "les coses no s'han fet bé" i van mostrar la seva disposició a parlar amb el regidor d'urbanisme per redefinir el projecte urbanístic amb les seves aportacions.


Per altra banda, Maulets també va emetre un comunicat, en el qual considera que la paral·lització temporal d'aquest projecte "legitima les veus opositores i valida els seus arguments", i alhora, també ha demanat que es paral·litzi del tot el projecte fins que no es compti amb el consens de la ciutadania. A més, han recordat la gran quantitat de pisos que estan buits o abandonats a la ciutat i, han denunciat de nou, "la criminalització per part de l'Ajuntament contra les veus dissidents amb les seves polítiques urbanístiques", en clara referència als "8 de Reus".
 
Tot i l'informe de la Generalitat, Jordi Berguedà, ha sortit al pas d'aquest i ha afirmat que senzillament es tracta d'una recomenació, ja que, en cap cas l'edifici supera les cotes fixades per Aviació Civil. A més, ha fet públic que s'encarregarà un informe per demostrar que alguns edificis propers a l'espai superen aquestes quotes i d'aquesta manera "reforçarà la validea del projecte". Per acabar, ha anunciat que al mes de novembre es podran iniciar les obres en haver superat tots els tràmits legals i administratius. Font: Pobleviu.cat
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid