Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
municipals 2015
L’espai de debat Capgirem Sitges comença a caminar amb força

Diumenge a les 2/4 de 12 al local del Rusc de la Plaça Catalunya es va celebrar la primera assemblea oberta temàtica de Capgirem Sitges. La cultura, la llengua i l’educació van ser els temes escollits per iniciar un cicle d’assemblees obertes que tindran lloc durant els propers mesos per tal de debatre de forma col·lectiva tots els aspectes per tal de capgirar Sitges.

19/11/2014 Política

Amb una trentena d'assistents a l’assemblea oberta sobre cultura, llengua i educació, el diumenge passat al migdia s’iniciava el cicle inicial d’assemblees obertes de Capgirem Sitges. El debat va ser introduït per el professor de l’Escola Pia Miquel Vigó, qui va fer una contextualització històrica i un breu anàlisi actual del model cultural de Sitges. Finalment va obrir el debat amb diverses preguntes a partir de les quals es va anar desenvolupant el debat.


Les aportacions dels assistents, entre els quals hi havia representants de diverses entitats de la cultura local, popular, artística i musical, van anar relacionades a senyalar algunes mancances que tenim com a vila per poder desenvolupar un model cultural i artístic propi des de la base. D’aquesta manera es va destacar que si bé Sitges té una certa capacitat de creació artística i cultural, hi ha una gran mancança d’espais i facilitats per part de l’administració a l’hora de la seva posada en comú.


Es va debatre sobretot al voltant del paper que ha de tenir l’administració davant les expressions culturals del poble, i es va destacar que l’administració ha de ser facilitadora d’aquestes expressions mitjançant l’oferiment d’espais, materials i ajudant a la coordinació de les activitats però mai tutelant aquestes. En aquest aspecte es van denunciar les elevades taxes que cobra l’Ajuntament actualment per l’ús dels espais municipals fet que provoca la manca d’aprofitament d’aquests.


Un altre dels aspectes que van centrar més l’atenció en el debat va ser la necessitat de fer xarxa entre les entitats per tal de que a partir del suport mutu i l’optimització de recursos se superin les dificultats esmentades.
Finalment bona part del temps dedicat a tractar l’àmbit cultural i lingüístic, va estar centrat a les polítiques de subvencions de l’Ajuntament.


Amb el debat de l’integració de les expressions culturals locals dins l’educació a les escoles i instituts es va iniciar el debat sobre el model educatiu del poble el qual va centrar la segona part de l’Assemblea.


Al parlar del model educatiu de la vila es va destacar les retallades patides a l’àmbit de l’educació en el lleure, com va ser el tancament del Centre Obert el Rusc i la nul·la voluntat del Govern local de la seva reobertura. Seguint el fil del Rusc, es va tractar també la situació a les Llars d’Infants i el conflicte que mantenen les treballadores després de la retallada de sous que van patir també a l’inici de la legislatura.


A continuació es va tractar la situació de l’Escola Agnès, i es va destacar el paper del Cau tot assenyalant la manca d’adequació de les instal·lacions que pateixen. Una de les conclusions a la que es va arribar va ser que des del Govern local no es té una visió del model educatiu a llarga durada sinó que és curterminista, basat en cicles electorals de 4 anys.


Capgirem Sitges és l’espai de confluència i treball promogut per Procés Constituent, la CUP i persones individuals que busca trencar amb l'estil polític i el model econòmic imperant a la vila fins el moment per situar Sitges en un context de democratització de la política municipal, la justícia social i amb un clar posicionament favorable a la independència de Catalunya com a pas previ a un canvi social.


La segona assemblea oberta temàtica de Capgirem Sitges serà el proper diumenge 30 de novembre a 2/4 de 12 a l’Ateneu Popular de Sitges. Les temàtiques a tractar seran la cohesió social, l’economia i el treball. Al igual que en la primera assemblea s’hi convidaran persones molt vinculades a aquests àmbits per tal de que enriqueixin el debat aportant la seva visió.


En els propers dies tant a la web de Capgirem Sitges com a les seves xarxes socials, s’hi penjarà una acta-resum de la primera Assemblea Oberta per tal que pugui ser ampliada i pugui seguir recollint aportacions.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid