Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
Una acampada a la Delegació del govern espanyol és desallotjada pels Mossos

Agents dels Mossos han desallotjat les tendes de campanya que s'havien plantat a la Delegació de Govern espanyol que un grup de persones havia plantat desprérs de marxar des de la concentració contra la suspensió del 9-N a la plaça de Sant Jaume

30/09/2014 Política

Un gruix de manifestants ha acampat aquest vespre davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, a l'Eixample de Barcelona, aprofitant el seguiment de la convocatòria majoritària de rebuig a la prohibició de la consulta del 9N. Un cop acabada la concentració contra la suspensió del 9-N a la plaça de Sant Jaume, una petit marxa s'ha desplaçat fins al carrer Mallorca. Es tractava d'un acte de protesta encapçalat amb el lema de "Desobediència", que segueix la campanya amb el mateix nom impulsada per sectors de l'Esquerra Independentista.

Però en poca estona agent dels Mossos d'Esquadra han desallotjat les tendes de campanya que s'hi havien plantat i han encerclat les persones que donaven suport a l'acampada. S'hi han produït algunes friccions quan els agents han retirat la quinzena de tendes. Minuts després i de mica en mica els concentrats ha abandonat el lloc, restant només unes desenes de persones abans de la mitja nit.

Primerament els agents han demant amb els megàfons que els concentrats desmumtessin l'acampada de les tendes, i després ha passat a retirar-les, moment en què s'ha produït algunes discussions i tibantors. Durant uns minuts una part de l'enllumenat públic dels carrers del voltant de l'edifici estava apagat ja que des de la Delegació del Govern es poden tancar les llums dels carrers propers (aquesta estratègia d’apagar l’enllumenat públic des de la Delegació del Govern es va fer servir per primera vegada fa 26 anys quan la manifestació de la vaga general del 14 de desembre de 1988 va passar per davant de l’edifici).

Ressò a la premsa

A diferència de la gran mobilització per protestar contra el recurs del Govern espanyol, aquest convocatòria ha tingut poc ressò a la premsa. En canvi, ha tingut un gran recorregut de seguiment amb imatges i comentaris a Twitter. Mitjans com BTV, per exemple, han cobert primerament la notícia amb els següents termes:  "Un dels portaveus de Desobeïm a Barcelona, Joan Sebastià, ha explicat a BTV que la intenció era la de bloquejar el normal funcionament de les institucions de l’estat a Catalunya. “Estem davant d’una imposició davant la qual no es pot actuar com si no hagués passat res”, ha dit Sebastià. Els convocants han ocupat la calçada central de la cruïlla dels carrers de Roger de Llúria amb Mallorca, on hi han desplegat una vintena de tendes d’acampada."

Més endavant Vilaweb.cat, que ha fet un extens recull d'imatges relacionades amb l'acampada, explicava que a la concentració també havia participat el diputat de la CUP David Fernàndez, i que "Per motius desconeguts, una part de l'enllumenat públic dels carrers del voltant de l'edifici no funcionava. Amb tot, desenes de manifestants hi havien acampat, amb la intenció de passar-hi la nit."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid