Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Les Marxes de torxes per a la Independència s'escampen arreu a l'entorn de la Diada

La Marxa de Torxes per la Independència, ha acordat amb l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, d'afegir-se a la campanya "Ara és l'hora" que aquestes dues entitats han impulsat de cara a fer tota la força social possible per a aconseguir que el 9N se celebri la consulta programada.

02/09/2014 Política

Marxa de Torxes per la Independència, entitat que promou i coordina la celebració d'aquesta iniciativa popular durant la vigília de l'11S, ja va anunciar l'any passat a  la seva pàgina web, que havia constatat que es van realitzar més marxes que mai i que va aplegar més participació en relació a anys anteriors

L'entitat ha manifestat "en aquest any que ha de ser decisiu, cal tornar a fer els esforços necessaris per demostrar al món i als nostres conciutadans la ferma determinació del poble català d'esdevenir un país lliure".

És conscient que "molts de vosaltres estareu atrafegats en fer que la Diada sigui un èxit clamorós com ho ha estat els darrers anys, però també conscients que no podem oblidar la gent encara tèbia i que pot veure en la Marxa de Torxes un element pacífic, inclusiu però guanyador i il·lusionador".

L'entitat ha preparat, com cada any i per a qui ho vulgui aprofitar, un cartell de mostra. Hi hem deixat espai per a que hi pugueu encabir els vostres actes i la vostra numeració ja que cada vegada sou m´s els que repetiu l'experiència.

La Marxa de Torxes és un acte per commemorar els fets de 1714 i per retre homenatge a tots els lluitadors que van morir en defensa de les llibertats nacionals del poble català. De caràcter popular, la iniciativa es desenvolupa, torxes en mà, en un espai cèntric o singular de cada població la nit del 10 de setembre acompanyada de música popular. Després de l'itinerari marcat, es fa la lectura d'un manifest o parlament que dóna pas a d'altres actes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid