Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Diada
Més d'un centenar de Marxes de Torxes per la Independència la vigília de l'11-S

Tot i que enguany han augmentat en nombre les marxes i de bon tros la participació, no han tingut el ressó mediàtic d'altres vegades, a causa de la Via Catalana

17/09/2013 Política

Marxa de Torxes per la Independència, entitat que promou i coordina la celebració d'aquesta iniciativa popular durant la vigília de l'11S, ja ha anunciat en la seva pàgina web  que "pendents encara de rebre fotografies i comentaris,  sí que podem avançar que, malgrat la pluja que va fer acte de presència a la majoria de Marxes de Torxes per la Independència del país, la il·lusió de la gent i la força del convenciment que estem guanyant aquesta batalla van fer que l'èxit fos un altre cop abassegador". Així han constatat que es van realitzar més marxes i de les que ja es feien van aglutinar més participació en relació a anys anteriors.

Unes 6.500 persones a Vilafranca, 3.000 a Manresa, 3.000 a Vilanova, 2.000 a Girona, 1.000 a Tortosa... "una munió de gent que no van voler perdre's la prèvia a la corprenedora Via Catalana que vam presenciar l'endemà" afirma l'entitat.

Sitges

Més de 250 sitgetans i sitgetanes van sortir als carrers en motiu de la IX edició de la Marxa de Torxes per la Independència, convocada per la Comissió 10 de Setembre, que engloba entitats de l'Esquerra Independentista.

La Marxa d'enguany va sortir des de la Plaça del Pou Vedre, punt en que es va fer l'acció simbòlica d'actualitzar la placa amb l'històric, i avui recuperat, nom de la plaça. Tot seguit la marxa va pujar pel carrer Parellades en direcció al Cap de la Vila, punt en que membres de l’Assemblea de Joves de Sitges van llegir el manifest de la campanya "Independència per canviar-ho tot".

La Marxa va seguir pel carrer Major, Ajuntament i va baixar les escales fins a la Fragata, punt en que es van sentir els parlaments finals, realitzats pel company basc Lander Etxebarria i per Helios Ameal. Tot seguit, amb el cant els Segadors acompanyats de gralles i una ofrena floral als caiguts en la defensa de Sitges el 1713 es van donar per acabats els actes de la IX Marxa de Torxes.

A Barcelona: Sants i Nou Barris

Nou Barris va acollir enguany la tradicional marxa de torxes que organitzen els diferents col·lectius de l’Esquerra Independentista del Barcelonès com a celebració prèvia a la Diada de l’Onze de Setembre. Aquest any, a més, la Trobada Alternativa de Nou Barris col·laborava en l’organització de l’acte que, sota el lema “Per la terra, pel treball i pel poble: encenem la flama de la revolta!”, volia omplir d’esperit reivindicatiu la vigília de la Diada.

A Sants-Poble Sec es va realitzar la 2a Marxa de Torxes per la Independència promoguda per les assemblees territorials de l’ANC, Sants-Montjuïc per la Independència i Poble-sec per la Independència, amb el suport del nucli de Sants de la CUP, el Casal Independentista i nombroses entitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid