Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11-S
La Marxa de Torxes per la Independència ja compta amb més de 90 pobles adherits

La nit del proper dilluns 10 de setembre més de 90 municipis celebraran la Marxa de Torxes per la Independència, 30 municipis més que l’any passat

09/09/2012 Política

La Marxa de Torxes per la Independència, enguany incloses en la Marxa cap a la Independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana i que culminarà l’Onze de Setembre a la gran manifestació a Barcelona, pretén ser l’expressió popular i col·lectiva de reivindicació nacional del poble català. “Un acte que estimuli el caràcter col·lectiu, que ens mostri com el poble que volem seguir essent i que mostrem amb orgull” ha explicat la organització.

La Marxa de Torxes per la Independència també s’han sumat al manifest presentat per La Marxa per la Independència explicant la voluntat de recórrer els carrers dels municipis amb les torxes enceses amb l’objectiu de trobar la unitat en la societat civil i en les forces polítiques per assolir la constitució de la nació catalana afegint que “el poble català ha de deixar ben palès que no renuncia a la seva integritat territorial i que aspira a la construcció dels Països Catalans” .

El manifest també denuncia la situació d’opressió i burla que pateix el poble català des de fa més de 300 anys sotmès a “una Espanya fatxenda que practica amb constància: espoli fiscal, menyspreu institucional, incompliments sistemàtics i un llarg etcètera”, assegurant que “ tot plegat no fa sinó refermar-nos en la nostra voluntat de persistir, com a poble, en la lluita per la nostra independència, conscients que només comptant amb un estat propi serem capaços d'afrontar els reptes econòmics, culturals i socials que ens assetgen”.

El document culmina fent una crida a la unitat i a la participació fent referència als coneguts versos del poeta valencià Vicent Andrés Estellés: “No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa. No podran res davant d'un poble unit, alegre i combatiu”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid