Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
Actes de la Diada a Santa Coloma de Gramenet

El dia 11 de setembre a dos quarts d’onze del matí, Gent de Gramenet, va fer l’homenatge a Celestí Boada i a les 12 del migdia, a la plaça de la Vila, l’ANC va construir un mosaic d'estelada humana

15/09/2014 Política

Els actes de l’Onze de Setembre a Santa Coloma de Gramenet van començar a dos quarts d’onze del matí amb l’homenatge a Celestí Boada (batlle d’aquesta població del Barcelonès Nord -aleshores Gramenet de Besòs- afusellat pels franquistes el 1939)  al monument que té a la ciutat. El parlament van ser a càrrec d’Aitor Blanc (membre del sindicat COS i ex-regidor de Gent de Gramenet) que va fer un petit resum biogràfic de la figura de Celestí Boada recordant que va ser el batlle de la població entre l’octubre de 1936 i el maig de 1938. Després de la lectura d’una poema l’acte (organitzat per Gent de Gramenet)  és va cloure amb els assistents cantant Els Segadors acompanyats d’un timbal i dues gralles.


Poc després (a les 12 del migdia) a la plaça de la Vila, es va construir un mosaic d'estelada humana convocat per ‘Gramenet per la Independència’ i es va llegir un comunicat on es recordava que “..Avui és l’Onze de Setembre de 2014, avui fa 300 anys que Barcelona i també Santa Coloma va capitular en una guerra com totes injusta. El destí ha volgut que el mateix dia 11 de setembre tornem a lluitar per les nostres llibertats nacionals. Que defensàvem el 1714? Les nostres lleis, la nostra llengua, les nostres institucions, la nostra forma de ser i veure el món. Què defensem avui? Les nostres lleis, la nostra llengua, les nostres institucions, la nostra forma de ser i veure el món. Som una altra gent. Hem incorporat persones d’arreu però tots junt volem defensar el mateix...” i es convocava els colomencs a la Via Catalana 2014 que es va fer aquella tarda a Barcelona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid