Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Medi ambient
La CE expedienta l'Estat espanyol per la MAT a Gramenet

També obre un expedient per la mina de sal de Sallent

11/07/2014 Territori
Una marxa ciutadana mostra el malestar per l'actuació de REE que pretén instal·lar una subestació de la MAT a Gramenet Una marxa ciutadana mostra el malestar per l'actuació de REE que pretén instal·lar una subestació de la MAT a Gramenet
La Comissió Europea ha obert un expedient al Govern espanyol pel traçat de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) que passa per Santa Coloma perquè podria tenir “efectes significatius en el medi ambient i en les persones”. En concret ha qüestionat la transformació de la línia d’Alta Tensió entre Sentmenat i la nostra ciutat en una de Molt Alta Tensió. Brussel·les dóna dos mesos a Madrid per facilitar informació sobre aquest projecte abans de decidir si fa el pas següent a l’expedient, és a dir, la sanció, segons informa Gramenet 2.0

La Comissió considera que s’esperen efectes significatius en el medi ambient, incloent-hi les persones, en aquest cas a causa de la naturalesa i la localització del projecte en qüestió. Afegeix que això és previsible “especialment si es pren en consideració el fet que la línia elèctrica que es millorarà serà de molt alta tensió i travessa una de les regions més densament poblades, l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Per aquesta raó, l’executiu comunitari considera que “abans d’autoritzar el projecte, les autoritats competents haurien d’haver determinat si aquest procés hauria d’haver estat subjecte a una declaració d’avaluació d’impacte” i haurien d’haver informat els ciutadans.

Protesta i viatge

Un projecte polèmic i molt criticat des de Santa Coloma tant des dels moviments ciutadans i l’ajuntament que s’oposen a una MAT que consideren que passa molt a prop del nucli urbà.

L’alcaldessa Núria Parlon va viatjar aquest dimarts a Brussel·les per interessar-se per la MAT, segons que informa l’ajuntament en una nota de premsa. Acompanyada pel diputat Javi López, Núria Parlon es va entrevistar amb responsables de la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió.

També obre un expedient per la mina de sal de Sallent

Però l'expedient a l'Estat, i l'amenaça de multa, és doble. També ahir, Brussel·les va obrir un procediment sancionador per un altre incompliment de la legislació mediambiental comunitària a Catalunya. Es tracta de la mina que Iberpotash explota a Sallent, al Bages, i en concret dels residus que emmagatzema sense permeabilització a la muntanya de sal del Cogulló i que estan contaminant i salinitzant el riu Llobregat. L'empresa es va afanyar a defensar-se, al·legant ahir mateix que gestiona la sal “amb les millors pràctiques possibles”, que intenta “posar-la al mercat i fer el projecte sostenible”, i que inverteix “cinc milions d'euros anuals en gestió mediambiental”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid