Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País Basc
L'Ertzaintza sanciona una dona per un tatuatge abertzale pro-aministia

L'Ertzaintza ha iniciat una sanció administrativa contra una ciutadana basca per un tatuatge realitzat fa vint anys que mostra el símbol per l'amnistia creat pel reconegut artista Eduardo Chillida el 1976

12/08/2014 Internacional

Pili Irastorza, ciutadana basca natural d'Hernani, ha estat sancionada per la policia autonòmica basca, l'Ertzaintza, que considera ara il·legal el dibuix tatuat. La sanció està basada en els precedents de l'actuació judicial espanyola contra les Gestores Pro-Amnistia i Askatasuna iniciada pel jutge Baltasar Garzón el 2001 i que va culminar el 2009 amb una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem contra 20 ciutadans bascos.

La dona porta en el seu peu dret un tatuatge amb el símbol per l'amnistia que disseny Eduardo Chillida el 1976 i que ha servit d'icona per a aquesta reivindicació històrica d'un ampli sector de la societat basca.

Pili Irastorza va ser retinguda per l'Ertzaintza aquest passat diumenge cap a les 20h en la seva pròpia localitat, tal i com informa Naiz.eus. Va ser aturada amb motiu d'un control d'alcoholèmia, i en no donar positiu, la policia autonòmica inicialment li va permetre seguir amb la seva ruta. Però quan va pujar a la moto se li va acostar un altre agent que havia romàs en segon pla i li va demanar el DNI espanyol, i seguidament l'explicació del policia va ser que iniciaven contra ella un procés sancionador administratiu per portar un símbol d '«una organització il·legal». Es referia al tatuatge que porta  al seu peu dret.

La dona basca es preguntava: "Què faig? Em tallo el peu?"

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid