Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacional
Absolts 40 joves independentistes bascos jutjats per militar a Segi

L'Audiència Nacional espanyola ha absolt als 40 joves independentistes que van ser jutjats entre octubre i gener acusats de militat a l'organtizació juvenil Segi. El tribunal no dóna validesa a les declaracions obtingudes per la policia durant la incomunicació i els procediment de les detencions

11/06/2014 Internacional

El tribunal especial espanyol ha absolt als 40 joves independentistes jutjats al tribunal especial acusats de ser de Segi. Naiz.info ha informat avui que la decisió del tribunal va en contra del criteri de la Fiscalia, que va defensar en la fase final la validesa de les acusacions assenyalades en els informes policials ia les autoinculpacions dels joves tot i les denúncies de tortura. Se sol·licitaven contra els joves bascos fins sis anys de presó per a cadascun dels joves.

Del total de joves represaliats, 36 van ser processats en un judici celebrat entre octubre i gener passats, mentre que quatre (Goizane Pinedo, Unai Ruiz Pou, Idoya Iragorri i Irati Mujika) van ser jutjats el passat mes de març, en haver dut a terme anteriorment una acció desobedient.

Els quatre van ser empresonats després de no haver-se presentat al macrojudici que va començar el 14 d'octubre de 2013, encara que van recobrar la llibertat després de ser jutjats.

En la sentència, el tribunal considera nul·les les declaracions efectuades pels joves jutjats davant la Policia mentre van estar incomunicats-la majoria d'ells van denunciar haver estat torturats-i posa en qüestió que declaressin "en exercici de la seva llibertat."

La resolució indica que "no és objecte del judici decidir si algun d'ells va ser sotmès a tortures o tractes degradants" durant el temps que van romandre incomunicats abans de declarar davant del jutge instructor, apunta que només les declaracions sumarials que s'hagin realitzat "lliure, voluntària i espontàniament poden ser tingudes en compte per obtenir elements incriminatoris."

Per altra banda i curiosament, els jutges han apel·lat al Conveni contra la Tortura i recorden que aquest "obliga a tot Estat a assegurar-se que cap declaració que es demostri ha estat feta com a resultat de tortura pugui ser invocada com a prova en un procediment."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid